10 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. travnja 2024.

15. Jesenski tovarnički festival večeras dovodi Dukate, sutra grahijada, pekmezijada i bundevijada

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Gospodarskim forumom danas je počeo 15. Jesenski tovarnički festival, turističko-zabavna manifestacija koja tijekom dva dana donosi brojne sadržaje. Prvu večer 15. Jesenskog tovarničkog festivala začinit će nastup Najboljih hrvatskih tamburaša. Prethodio mu je Gospodarski forum na temu Pametna sela, udruživanje proizvođačke organizacije i digitalna zelena tradicija s primjerima dobre prakse predavača Ministarstva poljoprivrededomaće zadruge Jabuka.hr. Realiziran je u suradnji s Razvojnom agencijom TINTL i Općinom Lovas, istaknuo je Anđelko Dobročinac, načelnik Općine Tovarnik, domaćina ovog višegodišnjeg Festivala.

“Večeras ćemo imati ćemo imati malo podjelu šarana na rašljama za posjetitelje koji dođu prije, ali glavni dio je sutra u subotu, 2. 10. gdje od ranog jutra kreću natjecanja, od kuhanja graha – zelenog slavonca, za koje svaki prijavljeni natjecatelj ima osiguran grah,” najavio je.Grah će kuhati 25 ekipa, a ocijenjivat će ih popularni Tomislav Špiček, autoritet među chefovima. U sklopu Festivala sutra su na rasporedu i natjecanja za najtežu bundevu, najdužu tikvu, ali i za najbolje skuhani pekmez. Organizator se pobrinuo pobjednike nagraditi vrijednim novčanim nagradama. Bundevijada je posebnost i poslastica za gledatelje.

“Svi sakrivaju težine bundeva prije vaganja zbog konkurencije, a to je događaj koji najviše odjekne u javnosti jer nije na našim prostorima uobičajeno. Svake se godine nadamo srušiti rekord pa možda baš ova bude ta”, nada se Dobročinac.

Na Festivalu će kao i do sada sudjelovati veliki broj izlagača pekmeza, rakija, likera, vina, bundeva, meda, rukotvorina i drugih proizvoda. U sklopu festivala održat će se i sajam poljoprivredne mehanizacije. Po završetku natjecateljskog i kulturno-umjetničkog programa u kojem sudjeluje vinkovački KUD Šumari, modnom revijom predstavlja se Udruga „Vrijedne ruke”, a slijedi nastup Sanje, Marinka, Zeca & benda s hitovima njihovih Novih fosila. Za sve sudionike i posjetitelje festivala bit će pripremljena prava gastro atrakcija s jelima po promotivnoj cijeni, a besplatno će nakon grahijade moći kušati i najbolji grah. Stoga, eto otvorene pozivnice za pravi jesenski gastro-zabavni vikend u Tovarniku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno