19 C
Vinkovci
Utorak, 21. ožujka 2023.

16. rođendan simpatične knjižnice na kotačima

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Danas 16. rođendan slavi županijski žuti Bibliobus.

Simpatična knjižnica na kotačima prošla je kilometara i kilometara, a obilazi 71 stajalište s 1 300 korisnika u 19 općina i jednom gradu. U sklopu projekta Kultura za sve, vrijednog gotovo četiri milijuna kuna, uskoro će biti zamijenjen novim, još suvremenijim vozilom.

“Nabavka novog modernog vozila omogućit će bržu i lakšu dostupnost knjižne građe na području cijele županije. Staro vozilo je već dotrajalo, često je u kvaru te su troškovi održavanja veliki. Novo vozilo nam je nužno kako bi nastavili s radom Bibliobusne službe“, najavila je jesenas ovim povodom ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Vedrana Lugić.

Projektni prijedlog „Čitanjem do uključivog društva“ pripremili su u vinkovačkoj Razvojnoj agenciji VIA, a krajem kolovoza prošle godine Knjižnici kao prijavitelju i nositelju, dodjeljena su sredstva u kojima s 85% participira Europski socijalni fond dok ostatak stiže iz državnog proračuna.

Cilj projekta je poticanje čitalačke pismenosti u ruralnim sredinama, a u sklopu Bibliobusne službe aktivnosti su usmjerene na korisnike i to ciljano, mlađe od 25 i starije od 54 godine života te pripadnike nacionalnih manjina i osobe s invaliditetom. Tijekom dvije godine to znači niz zanimljivih radionica, gostovanja i promotivnih kampanja, najavljeno je.

Ovaj naš stariji limeni maloljetnik tako će i idućih godina obilaziti najudaljenije dijelove Vukovarsko-srijemske županije najavljujući svojom žutom bojom dolazak knjiga u njihovo mjesto.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno