18 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

16. Šokačka zabava uz Berde band

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Šokačka zabava u organizaciji Vinkovačkih šokačkih rodova nakon dvogodišnje stanke vraća se u dobri stari kasnoproljetni termin i bez epidemioloških mjera. Šesnaesto izdanje rezervirano je za 15. lipnja od 20 sati u dvorani Barun Trenk.

„Prije svega treba reći što sve zanima, tko će tamburati, a tamburat će TS Berde Bend, no rekao bih da su oni danas više od sastava, institucija tamburaške glazbe”, najavljuje predsjednik Udruge Zvonimir Liščić.

Uz pravu slavonsku tamburašku večer i neograničenu konzumaciju jela i pića, i ove godine tradicija će se poštivati pa će od kulturno-umjetničkih društava, gost zabave biti KUD Slavko Janković iz Rokovaca i Andrijaševaca čiji će se članovi spremljeni u svoje tradicijsko ruvo predstaviti običaje čuvanja tradicijske i folklorne baštine njihova sela.

Ono što je prepoznatljivo za ovo okupljanje, a danas je gotovo nepisano pravilo, svi dolaze odjeveni barem u neki šokački detalj, jer kako drugačije u ovakvoj prigodi.

„Velika većina nas će se spremiti, a velika većina i gostiju se spremi u šokačko ruvo premda i ostali dolaze sa šokačkim detaljem što je jako lijepo za sve one koji vole i drže do naše tradicijske kulture. Pa ako se nećeš spremiti na Šokačku zabavu, gdje ćeš se onda spremiti”, našalio se Liščić.

Očekuju veći broj uzvanika, sve koji vole našu tradicijsku kulturu, pjesmu i ples, spremanje u ruvo, sve ono što ide uz predznak ovakve zabave. A takvih je u 19 godina trajanja Udruge svakim danom sve više. Za sada ulaznica, po cijeni 160 kuna all inclusive, još uvijek ima.

„Vjerujem da će svi koji vole tamburašku pjesmu, tamburašku zabavu, sva ova naša slavonska, srijemska, baranjska kola, doći na svoje na našoj Šokačkoj zabavi. Pozivam sve koji nisu nisu nabavili karte da to učine u dvorani Barun Trenk”, upućuje Liščić.

Dodajmo kako ove godine računaju na oko 1000 tombola što je također posebnost ove  zabave pa možda netko kući ode i s domaćim prasićem  u naramku.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno