Iako mu neki protukandidati prigovaraju korištenje službene pozicije u predizborne svrhe, HDZ-ov Ivan Bosančić poručuje kako je u kampanji već četiri godine pa u sklopu svoga radnog dana odrađuje tekuće poslove koje bi i inače odrađivao s obzirom na dinamiku posla. Uz nekoliko krugova tribina održanih po gradskim kvartovima, na društvenim mrežama s pratiteljima svakodnevno komunicira aktivnosti ističući kako mu je njihovo mišljenje itekako svrsishodno.

Nezavisni Tihomir Posavčić kandidat za gradonačelnika Vinkovaca u okviru parole ‘Stvarne reforme odmah’ na svojoj Facebook stranici obećava promptno smanjenje cijene vrtića za 30% i prireza za 3% kako bi građani odmah osjetili provedbu stvarnih, a ne kozmetičkih reformi, kaže. U naredne 4 godine, najavljuje u cijelosti ukidanje plaćanja vrtića i proširenje predškolskih kapaciteta, a građane i poduzetnike oslobađa u potpunosti plaćanja prireza.

Dr. Davor Raić službeno se nije oglasio od predstavljanja kandidature. Vjerujemo kako će se malo više aktivirati i na društvenim mrežama kako bi svoje poruke i programske odrednice biračima približio i na digitalnim platformama.

Bit će zanimljivo vidjeti sastav lista koje će pratiti kandidate. Uglavnom je riječ o više-manje poznatim sugrađanima pa nije na odmet biti upućen u to tko koga predstavlja.

U Vinkovcima prvi put biramo jednog zamjenika/cu gradonačelnika i 21, umjesto dosadašnjih 25, predstavnika za Gradsko vijeće. Nezavisnima je zadaća prikupiti 600 potpisa kako bi im kandidatura bila pravovaljana. Stranački će morati po 900. Zakonski je zabranjeno istovremeno se kandidirati za načelnika, gradonačelnika i župana. Državno izborno povjerenstvo upozorilo je ovlaštene predlagatelje kandidacijskih lista i kandidata, dakle političke stranke i birače, da u postupku kandidiranja za svibanjske lokalne izbore ne smiju koristiti stare obrasce korištene na dosadašnjim redovnim i prijevremenim izborima.