Održana prva sjednica Odbora za umirovljenike i starije osobe Grada Vinkovaca

0
1688

Danas je održana prva sjednica Odbora za umirovljenike i starije osobe Grada Vinkovaca. Sjednici je predsjedavao Marinko Lukenda, predsjednik Odbora za umirovljenike i starije osobe Grada Vinkovaca i potpredsjednik Gradskog vijeća, a nazočio joj je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Na sjednici su, između ostaloga, imenovana i četiri vanjska člana i to kao savjetodavno tijelo Odbora.

“Riječ je o predstavnicima najaktivnijih umirovljeničkih udruga Mirku Kordišu iz vinkovačke udruge umirovljenika, Šimunu Dežiću iz udruge šumara i drvara, Antunu Zovkiću iz Udruge umirovljenika HŽ-a i Zdenku Tučeku iz Gradske udruge umirovljenika.”, rekao nam je  po završetku sjednice Lukenda koji je ovom prigodom uputio poziv i preostalim udrugama umirovljenika s područja Vinkovaca da se aktivno uključe u rad Odbora. Gradonačelnik Bosančić iskazao je zadovoljstvo i pohvalio ovakav način rada.

“Kroz rad ovog odbora i ljude koji su u njemu vidim priliku za dobar savjet, kako bi naše odluke koje činimo prema umirovljenicima bile što kvalitetnije. Želja mi je da se osim umirovljenika i preostale populacije našeg grada organiziraju na ovaj način kako bi pomogli gradskoj upravi, a i meni osobno u donošenju odluka i da se one što pozitivnije manifestiraju na što veći broj naših građana.”, rekao je Bosančić.