Obitelj, suborci i svi koji cijene ogroman doprinos obrani Hrvatske u Domovinskom ratu Andrije Andabaka, legendarnog “lovca na tenkove”, danas, na dan njegove pogibije, sjećaju se i odaju počast velikom ratniku i istinskom heroju.

Memorijal Andrije Andabaka datira od njegova pokopa 1992. godine na Mjesnom groblju u Nuštru, a dvije godine kasnije pokrenut je i Memorijalni malonogometni turnir “Andrija Andabak”.

Zbog nemogućnosti održavanja tradicionalnog turnira ove godine u Nuštru, obitelj je zamolila za pomoć gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića te je dogovoreno da se ovogodišnji, jubilarni, 25. turnir održi u Vinkovcima. Tako je očuvana tradicija ovog sportskog događaja u čast Andriji Andabaku, a turnir je upravo počeo u vinkovačkom parku Lenije na futsal igralištu.

Pokrovitelj turnira je Hrvatski nogometni savez, ali, zbog obveza savjetnik predsjednika HNS-a Zorislav Srebrić danas nije mogao nazočiti otvorenju turnira, ali je nazočio i odao počast Andiji Andabaku na mjestu njegova posljednjeg počivališta na Mjesnom groblju u Nuštru.

Na otvorenju turnira u ime obitelji govorio je sin Marko Andabak, a u ime hrvatskih branitelja obratio se Stipo Rimac.

Iako je interes bio puno veći, na turniru, zbog ograničenja u vremenu sudjeluje 16 ekipa.