Nije prošlo ni mjesec dana od osnivačke skupštine Planinarskog Društva “Frankopan” Rokovci – Andrijaševci, a marljivi planinari skupljaju zahvalnice. Treća zahvalnica za Društvo stigla je iz Feričanaca gdje je grupa od 7 planinara sudjelovala u 28.jubilarnom suretu planinara pod nazivom “Kroz šume i vinograde”.
Manifestacija se održala u subotu, 28.09., a domaćin događaja bilo je Hrvatsko Planinarsko Društvo “Sokol” iz Feričanaca. Taj dan upriličen je i 2. festival Frankovke, gdje su planinari mogli uživati u besplatnoj degustaciji Fera Vina, Feričanci.
U šetnji koja je bila duga (duža staza) 16 km, planinari su otišli iz Feričanaca do obližnjeg sela Srednjak,oni koji su išli kraćom stazom, a oni koji su išli dužom stazom posjetili crkvu sv. Lovre, u Crkvarima, crkva datira iz 15 st., burne je i zanimljive povijesti, crkvu su podigli križari, a nakon odlaska Turaka, crkvu je obnovila obitelj Pejačević, te iznad vrata postavila svoj grb, pučkoškolski ispisano ANNO 1743. 
Isti dan, na Dinari, najvišoj hrvatskoj planini, danas je na 1543 metra nadmorske visine, u šumarku podno Bukvinog vrha,  otvoreno novo planinarsko sklonište ‘Zlatko Prgin’, kruna višegodišnjeg volonterskog rada članova šibenskog Hrvatskog planinarskog kluba ‘Sveti Mihovil’. PD “FRANKOPAN”, društvo koje još nema ni majice ni zastavu imalo je i tamo svoga predstavnika.
Također, dio ekipe planinara odlučilo je nedjelju provesti u vožnji biciklima, i to po našoj Slavoniji!
Društvo je zadnji tjedan dobilo svoj logo, rad grupe autora Antun Smajić, Steve Gaunt, Emma Stephanie Gaunt, te obilježje na pročelju sjedišta doma, lokacija “The White Boar” u Andrijaševcima.
Zainteresirani za članstvo i izlete mogu se raspitati na ovoj adresi, Željeznička 39, Andrijaševci, ili kod predsjednice društva, Dragica Šibenik 099/516-1427.