27 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

29. pjesnički susreti Drenovci 2018.

Više od autora

- vl promo-

Pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Vukovarsko-srijemske županije i Općine Drenovci u tome mjestu na županjskom području od 3. do 5. svibnja održat će se 29. pjesnički susreti Drenovci 2018.

Program započinje u četvrtak, 3. svibnja pjesničkom večeri “Poezija ravnice” u knjižnici u Drenovcima, a na kojoj će nastupiti HKUPD-a Stanislav Preprek iz Novog Sada, sudionici Festivala domovinske poezije Vukovar i Udruga „Sv . Mihovil“ iz Drenovaca.

U petak, 4. svibnja pjesnici će se družiti s učenicima osnovnih škola Cvelferije u Drenovcima, Posavskim Podgajcima i Račinovcima. U večernjim satima sudionici će biti u posjetu knjižnicama u Vukovaru i Vinkovcima.

U subotu, 5. svibnja u 11 sati održat će se u Račinovcima priredba “Pjesnici na Savi”, a u 18 sati u drenovačkoj knjižnici bit će predstavljena nagrađena zbirka pjesama “Polaroid” Anamarije Mutić. Središnje književno sijelo počinje u 20,15 sati u drenovačkom Domu kulture. Povelja “Visoka žuta žita” bit će uručena književniku Nikoli Đuretiću iz Zagreba, Priznanje Duhovnog hrašća za najbolju zbirku objavljenu između dvaju susreta primit će Osječanka Marina Tomić za knjigu “Nastavak zelene priče”, a nagradu za najbolji neobjavljeni rukopis Ana Marija Mutić, mlada pjesnikinja iz Požege.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno