24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 15. srpnja 2024.

3. Vinkovačka biciklijada najavila 20-tak kilometara novih biciklističkih staza

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Sudionica 3. Vinkovačke biciklijade bila je i 81-godišnja Anka Konstantinović iz Vinkovaca koja se u društvu kćeri, unuka i više od 500 sudionika, na biciklu uputila ulicama grada, preko Trbušanaca, obilaznicom kroz šumu Kanovci na Šokački stan.

“Raduje me što smo ove godine čak 330 prijava imali online što je dvostruko više nego prošli put. Za sve sudionike biciklijade pripremili smo majice i kupone za vrijedne nagrade, tri moderna bicikla. Imamo nagrade za najmlađe i najstarije muške i ženske sudionike, najbrojniju obitelj i puno manjih nagrada za sve današnje bicikliste,” poručila je direktorica Turističke zajednice Grada Vinkovaca Martina Matković.

Čar ove biciklijade je što nije natjecateljskog nego isključivo rekreativnog karaktera pa je tako privukla goste i iz okolnih gradova.

“Učit ćemo malo o našem gradu, projektima poučnih staza koje smo napravili europskim novcem jer ruta je tako i složena. Ovo ćemo organizirati i češće jer ovoliki odaziv poruka je da naši sugrađani to žele. Ujedno populariziramo biciklizam i zdravi način života i zato ćemo kroz sljedeće projekte izgraditi 20-tak kilometara biciklističkih staza i nadam se da će se sve više Vinkovčana odlučiti za bicikl kao prijevozno sredstvo”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić pozdravljajući sve sudionike 3. Vinkovačke biciklijade na startu utrke u pješačkoj zoni.

“Danas smo tijekom biciklijade obišli dva vrijedna projekta na kojima radimo. To su poučne staze Trbušanci i Sopot, vrijedne gotovo 1,5 milijun kuna i u potpunosti financirane iz europskog Poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj kroz koje smo napravili novi turistički sadržaj u gradu. Postavljene su klupice, pergole, dječja igrališta, vidikovci, a cilj je osim turističke ponude, educirati građane i goste o bioraznolikosti našeg područja, životinjskim i biljnim vrstama u našim šumama”, naglasila je Danijela Slipčević, direktorica Agencije za razvoj i investicije grada Vinkovaca – VIA.

Praćene žurnim službama i Safety carom, sve bicikliste, bez iznimke, na cilju je dočekao povjetarac i debela hladovina novouređenog Šokačkog stana uz dobru glazbu DJ-a Radio Vinkovaca, iće i piće za hidrataciju organizma.

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno