22 C
Vinkovci
Četvrtak, 25. srpnja 2024.

32 zaražene osobe: među njima i dijete vrtićke dobi

Više od autora

- vl promo-

U Republici Hrvatskoj su dosad potvrđene ukupno 32 osobe oboljele od koronavirusa, među kojima je i dijete vrtićke dobi.

Naime, jutros je objavljeno kako su virusom zaražene 4 nove osobe. Dvije se nalaze u Puli, a druge dvije u Zagrebu, a ministar zdravstva Vili Beroš je na današnjoj konferenciji za medije Nacionanog stožea za civilnu zaštitu potvrdio još jedan slučaj zaraze, a radi se o pripadniku Hrvatske vojske. Radi se o osobi koja je bila u kontaktu s osobom koja je već bila bolesna.

Brigadni general Boris Zdilar izvijestio je da je situacija u vojarni u Zagrebu, u koju su došli epidemiolozi zbog dojave da jedan vojnik bio u kontaktu sa zaraženom osobom, pod kontrolom.

Nešto kasnije, nakon konferencije za medije, iz Grada Zagreba su se oglasili o informaciji da je koronavirusom zaraženo dijete vrtićke dobi.

“Potvrđeno je da je koronavirusom zaraženo jedno dijete iz zagrebačkog vrtića. Donesena je odluka da se objekt zatvara na 14 dana, te da 119 djece mora ići u samoizolaciju, kao i 16 zaposlenika. U tijeku je obavještavanje svih roditelja o navedenom kao i o mjerama koje su dužni poduzeti”, poručuju iz grada Zagreba.

Na pitanje o kažnjavanju muškarca koji je u zagrebačku dječju bolnicu u Klaićevoj, iz Nacionalnog stožera poručuju da je slučaj u postupku. ”Policija radi izvide, ali se oni ne završavaju zbog zdravstvenog stanja pacijenta”, kazali su na konferenciji.

Ministar zdravstva također je objavio da će se i noćnim klubovima izdati preporuke da se odgode okupljanja na takvim mjestima.

Na graničnom prijelazu Macelj tijekom dana su se stvorile velike gužve zbog pregledavanja putnika na granici. Iz Stožera poručuju da su putnicima koji čekaju upute dostavljene zalihe hrane i vode.

Podsjetimo, dosad su u Hrvatskoj potvrđena 32 slučaja zaraze koronavirusom, a izliječena je jedna osoba. Od petka se ne održava nastava u školama u Istarskoj županiji, a predsjednik Vlade Andrej Plenković objavio je da od idućeg tjedna nastave neće biti u cijeloj zemlji.

Prema posljednjim podacima, u svijetu je 134.803 ljudi oboljelo od koronavirusa. Umrlo je gotovo 5.000 ljudi, a izliječeno je njih više od 70.000. U Italiji je oboljelo više od 15 tisuća ljudi, umrlo ih je 1.016, a oporavilo ih se 1.258.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno