14 C
Vinkovci
Petak, 29. ožujka 2024.

Advent u Vinkovcima: Kućica Djeda Božićnjaka i susret s najomiljenijim djedom na svijetu

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Paljenje svjećica na središnjoj gradskoj jelki, večeras u 19 sati, svečano će označiti početak još jednog Adventa u Vinkovcima koji je ove godine oblikovan kroz projekt Ledeni Orion. Organizator programa je Grad Vinkovci, a najljepši mogući uvod u ovogodišnji Advent jutros su dali najmlađi Vinkovčani.

Mališani iz vinkovačkih dječjih vrtića okupili su se kod Kućice Djeda Božićnjaka u pješačkoj zoni kako bi dočekali najomiljenijeg djeda na svijetu i predali mu svoja pisma sa željama. Neki su ih već imali pripremljena, a za one koji nisu priređeni su papiri, olovke i bojice pa su ih mogli napisati i kod same kućice. U svakom slučaju kada se Djed Božićnjak pojavio svi su bili spremni za taj važan susret od kojega se toliko puno očekuje. A svi su naravno bili dobri. Iako je bilo poprilično hladno mališani su uživali razgledajući Kućicu Djeda Božićnjaka, predajući mu pisma i fotografirajući se za uspomenu, a kako bi lakše podnijeli hladnoću pripomogli su i topli čaj, ukusne kiflice i slatkiši.


Najmlađim sugrađanima u pješačkoj zoni pridružio se i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. “Mališani su ti koji uvijek obogate naš Advent i kroz sve programe koje radimo uvijek gledamo da oni budu što zastupljeniji. Advent je jedno lijepo vrijeme u kojemu svi uživamo i vjerujem kako će ove godine Vinkovčani uživati kao nikada dosad, oni najmlađi i oni malo stariji. Imamo veće klizalište, nove ukrase i božićnu rasvjetu i niz zanimljivih sadržaja. Nadam se kako će građani u što većem broju posjetiti naš trg i u narednih mjesec dana uživati u bogatom programu, kuhanom vinu, ukusnim zalogajima, klizanju i svemu onome što nam nosi Advent. Sutra palimo i prvu adventsku svijeću čiji će plamen u grad donijeti ono pravo ozračje velikoga kršćanskog blagdana kojemu idemo ususret, Božića kojemu se svi toliko radujemo”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno