11 C
Vinkovci
Subota, 20. travnja 2024.

Usvojen proračun grada Vinkovaca za 2019. u iznosu od 265 milijuna kuna

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Gradsko vijeće Vinkovaca danas je usvojilo proračun za 2019. godinu u iznosu od 264 milijuna kuna. Proračun za 2019. godinu, koji je usvojen većinom glasova, prezentirala je pročelnica Upravnog odjela za financije Sanja Lozić, a planirani prihod od 264 milijuna kuna prokomentirao je i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić.

“Proračun je prepun projekata i to mi je drago. Također, puno toga ide prema djeci, prema našim građanima treće životne dobi, ali isto tako i prema gospodarstvu. Kada govorimo o projektima tu su i oni koje smo dugo čekali, a koji će se kroz 2019. godinu ostvariti. Govorimo o početku izgradnje knjižnice i nadvožnjaka na Borincima, obnovi parka i drugim važnim projektima. Tako da kroz sljedeću godinu možemo očekivati još više gradilišta u našem gradu, a u ovom trenutku, primjerice, imamo 20-ak otvorenih gradilišta. Čeka nas, dakle, vrlo intenzivna godina i vjerujem razvoj gospodarstva i određeno novo zapošljavanje kroz sve te radove”, istaknuo je gradonačelnik Bosančić. Zato se i velika većina prihoda u proračunu odnosi upravo na projekte i na bespovratna sredstva. “Kako smo i isticali uvijek, želja nam je 70 % svih projekata raditi tuđim sredstvima, odnosno sredstvima EU ili sredstvima države i ministarstava. U tome smo i uspjeli temeljem i projektiranja i prijavljivanja projekata kroz svo ovo vrijeme i to je nešto čime ćemo se voditi i u budućnosti”, istaknuo je Bosančić.


Između ostaloga, s Vijeća stižu i dobre vijesti vezane uz komunalnu naknadu i doprinos. Za razliku od mnogih gradova koji ovih dana dižu cijene komunalne naknade i komunalnog doprinosa, u Vinkovcima, istaknuo je pročelnik Upravnog odjela za komunalnu infrastrukturu i uređenje grada Dalibor Šandrk, poskupljenja neće biti, nego je, na prijedlog gradske Uprave Odluka o komunalnoj naknadi samo formalno usklađena s aktualnim zakonskim propisima.

Na današnjoj sjednici, između ostaloga, usvojeni su: Program građenja komunalne infrastrukture za 2019. godinu u iznosu od 35 milijuna i 610 tisuća kuna, Program održavanja komunalne infrastrukture u iznosu od 23 milijuna kuna, Odluka o socijalnoj skrbi Grada Vinkovaca u iznosu od 4 milijuna i 131 tisuću kuna te Program javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi u iznosu od 3 milijuna i 187 tisuća kuna.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno