U Zagrebu je danas potpisan Sporazum između Vodovoda Slavonski Brod, Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije (VVK) i Hrvatskih voda, a vezano za osiguranje dovoda vode u vodoopskrbni sustav Slavonskog Broda čime će se omogućiti potrebna količina vode za ljudsku potrošnju.

Ugovor su u nazočnosti gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića i Slavonskog Broda Mirka Duspare, župana vukovarsko-srijemskog Bože Galića te saborskog zastupnika iz Brodsko-posavske županije Pere Ćosića potpisali direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije Dražen Milinković i direktor Vodovoda Slavonski Brod Stjepan Aščić.

Ovim sporazumom Vinkovački vodovod i kanalizacija obvezuje se izvesti potrebne tehničke zahvate s ciljem osposobljavanja tri nova zdenca na crpilištu u Sikirevcima ukupnog kapaciteta 300 l/s te izvršiti potrebne preinake na postojećim objektima radi osiguranja dovoda vode u vodoopskrbni sustav Slavonskog Broda.

Po završetku tih radova VVK će povezati nove zdence na upravljački i dezinfekcijski sustav VVK za vodoopskrbni sustav Slavonskog Broda. Radovi na tri zdenca dobro napreduju. Prvi zdenac već je osposobljen, radovi na drugom zdencu su u tijeku, nakon čega će krenuti i radovi na trećem zdencu. Radove vrijedne 5 milijuna kuna financiraju Hrvatske vode.

*Foto: izvor Hrvatske vode