Od 2005. godine kada je snimljen “Star Wars: Episode III – Revenge of the Sith” Ewan McGregor više se nije pojavljivao u ovoj filmskoj franšizi, a sada je i službeno potvrđeno kako se vraća u jednu od najpoznatijih SF franšiza i to još jednom u ulozi Obi-Wan Kenobija.
Nakon što su u fanovskim krugovima počele kolati teorije, a javile su se i neke glasine “iz bliskih izvora”, službeno je to potvrdila i predstavnica Lucasfilma, Kathleen Kennedy, za vrijeme prezentiranja tvrtke na nedavno održanom “Disney’s D23 Expo” u Anaheimu u Kaliforniji. Kathleen je također potvrdila kako je Obi-Wan scenarij u potpunosti dovršen, a s produkcijom planiraju započeti iduće godine.
Glumac nije mogao sakriti oduševljenje:
– “Pitajte me hoću li ponovo glumiti Obi-Wan Kenobija!” – obratio se na D23 Expo-u.
– “Ewan, hoćeš li ponovo glumiti Obi-Wan Kenobija?”- prihvatila je Kathleen igru.
– “Hoću!” – potvrdio je i sam McGregor.
McGregor je već prošle godine na dodjeli “Golden Globes” nagrada izjavio kako bi bio iznimno sretan kad bi mogao ponovo glumiti Obi-Wana. Na pitanje hoće li se to dogoditi tada je izjavio je kako on o tome ne zna ništa više nego svi drugi te dodao kako se na tu temu može još svašta pričati.
Povratak na ekrane trebao bi biti u sklopu niza serijala najavljenih za novi Disneyev program, Disney+, koji s emitiranje programa kreće u studenom ove godine. Prema ranijoj najavi, Disney+ planira snimiti ukupno 35 serija i filmova od kojih će neki od projekata već imati poznate radnje.
U međuvremenu, u Star Wars galaksiji, Kevin Smith nedavno je obećao kako će finalna epizoda franšize, “Star Wars: The Rise of Skywalker” fanove ostaviti bez daha, a objavljen je i službeni teaser.
Nadolazeći film redatelja J. J. Abramsa najavljen je kao posljednji nastavak Skywalker sage. Premijerno će biti prikazan 20. prosinca ove godine, a Mark Hamil već odbrojava.
Izvor: Mixer.hr