18 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 27. svibnja 2024.

53. Vinkovačke jeseni: Ove godine s još više osjećaja!!!

Više od autora

- vl promo-

Šokci i tambure od pamtivijeka žive u simbiozi. Poprilično je jasno da između njih postoji tajna veza. Ona je njegov prirodni produžetak, a on zauzvrat njezinu pjesmu održava živom.

Starine vele da je svijet nastao iz riječi, a radost iz pjesme. A kad pjesma traje 53. godine, znači da se dobro radi.

Vinkovačke jeseni postale su naš sinonim za Miholjsko ili Indijansko ljeto jer jednom kad se odlože alati i strojevi spreme do proljeća, kada s posljednjim izdahom ljeta završi žetva, dolazi vrijeme za predah – zabavu, hofiranje i nestašluke.

53. izdanje najpoznatije slavonske smotre koja pola stoljeća njeguje izvorni narodni izričaj i stvaralaštvo te se diči svojom kulturnoumjetničkom baštinom započinje 7. i traje sve do 16. rujna, a kako je postala tradicija u toj tradiciji, organizatori najavljuju i bogat zabavni program zvučnih imena s domaće estradne scene. Manifestaciju ove godine otvara koncert Giuliana, a među ostalim poznatim imenima našli su se Klapa Cambi (9. rujan), Zlatko Pejaković (11. rujan), Jole (12. rujan), Ivan Zak (13. rujan) i Zvonko Bogdan (14. rujan). Ljubitelji tamburaške glazbe, također neće biti zakinuti jer upravo za njih u šatoru Vinkovačkih jeseni 15. i 16. rujna nastupaju Slavonske lole i Tamburaši za dušu.

Od ostalih događanja, organizatori najavljuju 10. međunarodni hip hop festival “Hip-Hop na Orionu”. Breakdanceri, grafiteri i ulični umjetnici zauzet će Slavonski sokak 8. rujna, a za pozitivan stav i ispucavanje fejzora brinut će se splitski TBF.

Također, 10. rujna Udruženje manekena Loreena održat će svoju Tradicionalnu modnu reviju.

Novitet na ovogodišnjim 53. Vinkovačkim jesenima je hvalevrijedan projekt kojeg potpisuju profesori i učenici Drvodjelske tehničke škole Vinkovci. Naime, na Slavonskom sokaku svoju premijeru imat će 35 unikatnih i najvažnije od svega, u Vinkovcima izrađenih štandova.Sretan sam što su profesori i učenici naše Drvodjelske tehničke škole pristupili izradi štandovi. Naši su srednjoškolci ostavili traga u dugoj tradiciji Vinkovačkih jeseni i to me ispunjava neopisivim zadovoljstvom. Ponosan sam na posebni dizajn štandova koje autorski potpisuje škola. Težimo da ova manifestacija, ali i sve ostale budu 100% vinkovačke, da u potpunosti prezentiraju i promiču lokalne potencijale. Također, ovi su štandovi neophodni i za ostale gradske manifestacije poput Adventa i Rimskih dana“, izjavio je gradonačelnik grada Vinkovaca, Ivan Bosančić.

Kako izgledaju plodovi njihovog rada, morat ćemo se strpiti do otvorenja. Do tada, organizatori poručuju:

10. srpnja ističe natječaj za zakup restorana i šatora. Svi zainteresirani izlagači mogu se prijaviti još do utorka putem elektroničke pošte. Više informacija o manifestaciji popratite na stranicama Novosti i Vinkovačkih jeseni“, napomenula je direktorica Novosti, Mirjam Jukić.

Mail za prijavu je prodaja@novosti.hr

Također, pozivaju se svi tamburaški sastavi koji žele nastupati na Slavonskom sokaku da se s ponudama jave na adresu: ivan@vinkovackejeseni.hr

Glavni organizator Vinkovačkih jeseni je Grad Vinkovci, a manifestacija je ostvarena u suradnji sa ZAKUD-om i medijskom kućom Novosti.

Svi sadržaji za građane i posjetitelje su besplatni!!!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno