20 C
Vinkovci
Petak, 31. ožujka 2023.

6.3 miijuna kuna Otoku za program “Želim raditi – želim pomoći”

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

U Otoku je održana uvodna konferencija EU projekta „Želim raditi – želim pomoći“ financiranog u sklopu programa „Zaželi“ koji provodi Grad Otok kao nositelj projekta, s partnerima – Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb i Udrugom „Hrvatska žena“ Otok, a u sklopu kojega će biti zaposleno 45 teško zapošljivih žena.

Ukupna vrijednost projekta koji će se provoditi 30 mjeseci iznosi 6.3 miijuna kuna, a sredstva su u 100 postotnom iznosu osigurana iz Europskog socijalnog fonda.


Projekt se inače provodi na području čitave Hrvatske i planira se zaposliti gotovo 3.000 žena koje će raditi na poslovima potpore i podrške te brige za gotovo 12.000 starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju u njihovim zajednicama. Prije početka rada nezaposlenim ženama omogućit će se dodatno obrazovanje za njegovateljicu starijih i nemoćnih osoba i geronto domaćicu. Također, svakoj novozaposlenoj ženi osigurati će se osnovna radna odjeća, oprema i bicikl radi bržeg i lakšeg izvršavanja obaveza prema korisnicima – pružanju pomoći u dostavi namirnica, pripremi obroka u kućanstvima, održavanju stambenog prostora, brigi o higijeni, socijalnoj integraciji i slično.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno