Voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović poručio je na danas na redovitoj konferenciji za medije da se epidemiološke mjere produžuju, ali će Stožer ”promišljeno i oprezno” krenuti u popuštanje tih mjera.
”Većina epidemioloških mjera istječe u nedjelju u ponoć i sigurno ćemo većinu tih mjera produžiti. No, mi se definitivno krećemo u smjeru faze u kojoj će doći do popuštanja pojedinih mjera”, kazao je ministar unutarnjih poslova.
 Izvijestio je da je premijer Andrej Plenković tražio od svih ministara da s današnjim danom pripreme pregled gospodarskih aktivnosti koje bi bile važne s ekonomske točke gledišta, nakon čega će epidemiološka struka dati preporuke kako organizirati poštivanje tih mjera.
 ”Svako opuštanje donosi određeni rizik. Ovaj virus je pokazao da se brzo može širiti u nekontroliranim uvjetima. Taj hodogram je jasan, nismo izlazili s konkretnim datumima puno unaprijed. Ali, mislim da je naš pristup s današnjim brojevima pokazao svoju opravdanost”, zaključio je Božinović.
(Hina)