16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

8. MS walk Hrvatska – Hodaj za one koji ne mogu

Više od autora

- vl promo-

Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Pod sloganom „Hodaj za one koji ne mogu” u ponedjeljak, 30. svibnja s početkom u 17 sati, Hrvatska će hodati za sve oboljele od multiple skleroze.

Središnjim okupljanjem na zagrebačkom Bundeku, MS Tim Hrvatska obilježit će Svjetski dan multiple skleroze i još jednom vidljivom učiniti nevidljivu pošast suvremenog načina života.

Pridružit će se tako organizacijama diljem svijeta koje, posebno na taj dan, pozivaju javnost prepoznati nevidljive simptome na koje svojim aktivnostima redovito upozorava MS Tim Hrvatska, udruga oboljelih od multiple skleroze rođena u Vinkovcima, a danas s nacionalnim predznakom.

Poticanje aktivnog života uz kretanje, sport, hodanje i međusobno druženje, ciljevi su MS-ovaca čime promoviraju načine kojima je moguće unaprijediti kvalitetu života oboljelih od multiple skleroze u Hrvatskoj.Usput ovo je šansa širu javnost senzibilizirati na potrebame oboljelih, ali i važnost donacija za istraživanje ove autoimune nepoznanice s ciljem pronalasku lijeka za bolest koji još uvijek ne postoji.

FOTO: MS Tim Hrvatska

Hodalo se ovih dana u Zadru, danas i sutra s istom nakanom hoda se u Splitu, za vikend u Čabru, Opatiji, Blatu, Osijeku, Imotskom i na Krku, a u ponedjeljak, uz Zagreb hoda i Sutivan na Braču, za sve one koji ne mogu.

A hodati se može i u osobnom aranžmanu, zašto ne?!

„Pozivamo da se odazovete akciji #SvakiKorakSeBroji u vama najbližem mjestu ili samostalno hodajte i brojite svoje korake te ih objavite na našoj Facebook stranici uz hashtag Svaki Korak Se Broji”, poručuju iz Udruge.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno