2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

83 kandidata na testiranju za zanimanje policajac

Više od autora

- vl promo-Nakon uspješne promocije zanimanja policajac/policajka u sportskoj dvorani Ekonomske škole Ivana Domca u Vinkovcima 17. travnja, danas se zgradi Policijske uprave provodi testiranje kandidata/kadidatkinja prijavljenih na natječaj u Program za srednjoškolsko obrazovanje odraslih za zanimanje policajac/policajka za godinu 2019./2020. za kandidate odnosno kandidatkinje s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Selekcijsko-razredbeni postupak sastoji se od psihologijskog testiranja, testova opće
informiranosti, poznavanja stranog jezika te od provjera tjelesnih odnosno motoričkih
sposobnosti. Cjelokupan selekcijski postupak provodi načelnik Policijske akademije gospodin Dubravko Novak i voditeljica Srednje policijske škole Josip Jović gospođa Renata Odeljan. Danas je razredbenom postupku pristupilo 83 kandidata/kandidatkinja koji su se prijavili na natječaj.

“Nakon prvog prikupljanja zahtjeva do 17. svibnja došli smo na prvo testiranje na području Vukovarsko-srijemske, a testiranje ćemo također sutra obaviti i u Osijeku. Zadovoljni smo količinom prijavljenih kandidata i svakako planiramo još jedno, možda dva testiranja u Vinkovcima jer natječaj traje do 31. srpnja”, izjavio je načelnik Policijske akademije Dubravko Novak.

Stoga, sve zainteresirane, one koji su još nesigurni oko donošenja konačne odluke za prijavu na natječaj, pozivamo da se prijave na natječaj, a posebice ovogodišnje maturante.

Upravo će maturantima biti posvećen posljednji krug testiranja te će posebno testiranje biti organizirano za kandidate/tkinje koji se prijave na natječaj u samoj završnici ovogodišnjeg roka.

Podsjećamo, na natječaj se mogu prijaviti sve osobe koje ispunjavaju sljedeće uvjete:

–ako ste državljanin/državljanka Republike Hrvatske
–ako imate završenu srednju školu u četverogodišnjem trajanju,
–ako nemate navršenih 28 godina na dan 9. rujna 2019. godine,
–ako imate posebnu psihičku i tjelesnu zdravstvenu sposobnost,
–ako imate propisanu razinu tjelesne motoričke sposobnosti,
–ako ste osobno dostojni za obavljanje policijske službe,
–ako niste članovi političke stranke.

Planira se upis 750 polaznika/polaznica u Program obuke koji počinje 9. rujna.

“Ovom prigodom pozivam mlade da se prijave na natječaj i odvaže se na odabir karijere u službi građana, njihove zaštite i sigurnosti; odabiru pripadnosti neumornom javnom servisu građana koji radi 24 sata na dan, 365 dana u godini”, ističe Dubravko Novak.

Naravno, današnjim kandidatima i kandidatkinjama na današnjem testiranju želimo dobre rezultate i naravno, malo sreće.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno