Sljedeće godine započinju radovi na energetskoj obnovi Sportske dvorane “Lenije” u Vinkovcima. Rezultat je to kontinuiranog truda koji je županijski Upravni odjel za sport, mlade i demografiju ulagao da se derutna sportska ustanova sanira, obnovi i osposobi za rad te time unaprijedi kvaliteta života krajnjih korisnika i ostalih građana.

Ukupan iznos ove energetske obnove iznosi 9.486.029,52 kuna osiguranih najvećim dijelom iz strukturnih fondova Europske unije te iz proračuna Vukovarsko-srijemske županije. Najavljeni radovi obuhvaćaju građevinsko-obrtničke, elektrotehničke i strojarske zahvate te sve što je potrebno za normalno funkcioniranje jedne moderne sportske dvorane, javljaju iz Upravnog odjela. “Jako smo sretni što su radovi na energetskoj obnovi Sportske dvorane “Lenije” na pomolu. Upravni odjel opetovano je potencirao da se što prije započne s obnovom, a s obzirom na nedostatak sportskih dvorana u gradu Vinkovcima ovo je s vremenom postao gorući problem”, objasnila je pročelnica Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Jadranka Mustapić-Karlić.

Prijeko potrebni radovi i sanacije financiraju se sredstvima ESI fondova, a realiziraju se u sklopu Operativnog programa konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.

Obnovljena dvorana služit će prije svega potrebama Poljoprivredno šumarske škole i Zdravstvene i veterinarske škole Dr. Andrije Štampara u Vinkovcima za nastavu tjelesnog odgoja, a uz rekreativnu funkciju koja će biti dostupna građanima, dvorana će se koristiti i za održavanje utakmica.

Trenutno je spomenuti prostor nažalost u derutnom stanju. Zbog prijeteće ugroze za djecu i nastavnike, zgrada je morala biti zatvorena. Ovakvo stanje rezultat je višegodišnjeg zapuštanja: strop dvorane je prokišnjavao što je opet dovodilo do učestalih poplava i prijetnje od postojećih instalacija, ponajprije električnih, a nadalje je rekreativcima i učenicima poteškoće stvarao i pod koji se ulegao, dok je parket potpuno uništen od vlage.

S pripremom potrebne dokumentacije i apliciranjem na natječaje, Upravni odjel krenuo je prošle godine. Tada je projekt prošao, a ove je godine, zbog povoljnijih uvjeta, prijava ponovljena. “Vukovarsko-srijemska županija u ovom će projektu također imati značajna sufinanciranja. Pronašli smo savršen balans između sredstava fondova Europske unije i udjela u proračunu. Naime, Županija sama po sebi nema financijskih sredstava da provede obnovu samostalno, ali nam je oduvijek bilo važno da projekt zaživi. Naposljetku, ovo je rezultat izvrsne suradnje našeg Odjela i tvrtke Eko sustav”, napomenula je Mustapić-Karlić.

Više pročitajte u novom broju Vinkovačkog lista.