Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju potpisala je danas 400 novih ugovora iz Programa ruralnog razvoja, vrijednih 94 milijuna kuna, namijenjenih za mlade i male poljoprivrednike te razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti, izvjestilo je Ministarstvo poljoprivrede.
Riječ je o 90 ugovora namijenjenih za potporu mladim poljoprivrednicima, 271 ugovoru za potporu razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava i 39 ugovora za razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima.

Ugovore je u ime Agencije potpisala ravnateljica Agencije Matilda Copić, a potpisivanju je nazočila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković, istaknuvši da su te mjere važne, jer doprinose opstanku hrvatske poljoprivrede, razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava, generacijskoj obnovi i omogućuje potpore za nepoljoprivredne djelatnosti kao što su ruralni turizam, razvoj ugostiteljstva, očuvanje i razvoj tradicijskih vještina.

Dosada je ugovoreno više od 70 posto dostupnih sredstava iz Programa ruralnog razvoja, a isplaćeno više od 40 posto, istaknula je ministrica Vučković i pozvala poljoprivrednike na udruživanje, korištenje inovacija i sredstava iz EU fondova.