13 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Međunarodna kajakaška regata ponovno uljepšala Dan grada Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-

Povodom Dana grada Vinkovaca, Udruga Vinkovački lađari i Kajak kanu klub Vinkovci ponovno su organizirali Međunarodnu kajakašku regatu. Tako se i ove godine na Bosutu okušalo mnoštvo kajakaša i lađara, a tu je također bilo i ostalih zabavnih sadržaja, poput preleta sportskih aviona i helikoptera, defilea bajkera te likovne kolonije na temu Bosuta.

Ove godine nije toliko natjecateljska regata koliko je promotivna. Dajemo naglasak na udruge koje skrbe o invalidima i osobama s poteškoćama, tako da ćemo ovim putem njima dati malo osmijeha”, rekao je u ime organizatora profesor Stjepan Sertić.

Tako su tijekom današnjeg dana u Maratonu lađa sudjelovale ekipe brojnih udruga koje skrbe o invalidima i osobama s poteškoćama, kao što su recimo Udruga Trn, Centar Mala Terezija, Dom za mlade Sv. Ana, Udruga Em Ms Tim Hrvatska iz Vinkovaca te Udruga Neven iz Đakova, a cijelu su priču zaokružili Vinkovački lađari. U Međunarodnoj regati sudjelovali su Kajak kanu klubovi iz Vinkovaca, Aljmaša, Belišća, a gosti iz inozemstva bili su Bačka Palanka iz Srbije te Zaveslaj iz Brčkog i Rafting klub iz Olova koji su predstavljali Bosnu i Hercegovinu. U utrkama su također sudjelovale ekipe Cibalije i Vinkovačkog plivačkog kluba, a i gledatelji su se mogli okušati u ovome sportu.

Cjelokupni događaj otvorio je Josip Romić, zamjenik gradonačelnika grada Vinkovaca, riječima: Dragi naši natjecatelji, dobar vam dan i dobrodošli u Vinkovce. Danas imamo priliku uživati u veslačkom sportu, no to ništa ne bi bilo moguće bez naših lađara i našeg kajak kluba. Oni su nam omogućili da se na najbolji način promovira sport i to uoči našeg Dana grada Vinkovaca. Želim vam puno sportskih uspjeha i ostvarenje što boljeg rezultata te kada se vratite kući ponesete iz našeg grada najbolje uspomene. Otvaram ovu utrku”.

Zahvala i čestitka svima koji su se potrudili da Dan grada Vinkovaca obilježimo na što bolji način. Poseban pozdrav veslačima, neka pobijedi najbolji, da se nitko ne ozljedi te da se vratite iduće godine u još većem broju. Živjeli i sretno”, rekao je Damir Dekanić, župan Vukovarsko-srijemske županije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno