U okviru projekta RCK VirtuOs Ugostiteljsko turističke škole Osijek, čiji je jedan od partnera i Srednja strukovna škola Vinkovci, u tijeku je edukacija strukovnih nastavnika kuharstva i slastičarstva u svjetski poznatoj kulinarskoj akademiji Le Cordon Bleu u Parizu. Tamo je i nastavnica slastičarstva Ružica Šošić.
Prošle godine u ovom vrijeme, nakon sedam tjedana usavršavanja na Academie d’Art de Paris Le Cordon Bleu, nastavnica slastičarstva u Srednjoj strukovnoj školi Vinkovci Ružica Šošić, uz kolegicu Dunju Čuljak, postala je vlasnica titule šefa slastičarstva. Rezultat je to EU projekta VirtuOs koji provodi Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole iz Osijeka, a koji za cilj ima unaprijediti strukovno obrazovanje u sektoru turizma i ugostiteljstva.

Edukacija traje do kraja rujna 2022.