22 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Vinkovački maraton lađa održat će se 17. rujna

Više od autora

- vl promo-

Nakon odrađenog Maratona leđa Udruga Vinkovački lađari priprema utrku u sklopu Vinkovačkih jeseni, a osim lađarske regate održat će se i ona kajakaška koja će biti na međunarodnoj razini.

Utrke su na rasporedu u subotu 17. rujna od 17 kada će se održati i otvaranje, a trajat će sve do 21 sat. Sudjelovat će i žene, ali i osobe s invaliditetom, doći će ekipe iz Srbije, Bosne i Hercegovine te iz cijele Hrvatske. Međunarodna kajakaška regata i Maraton lađarica okupit će osam ekipa, dok će utrka osoba s invaliditetom okupiti njih šest, a najviše će ih sudjelovati u glavnom dijelu programa kad će nastupiti lađarske ekipe.

„Tradicionalno za Vinkovačke jeseni Vinkovački lađari i kajakaši podarimo veliku sportsko kulturnu manifestaciju na kojoj ugostimo lađare, kajakaše iz cijele Hrvatske i Srbije i Bosne i Hercegovine. Bit će organizirana bakljada i popratni kulturno zabavni program. Očekuje se oko 320 aktivnih učesnika u programu i veliki broj gledatelja i gostiju koji će uživati na Bosutu”, rekao je predsjednik Udruge Vinkovački lađari Stjepan Sertić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno