22 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Planinari Cibalije preuredili derutan prostor, danas ga i službeno otvorili

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

55 novouređenih kvadrata na adresi Blok Vladimira Nazora 14 od danas je i službeni prostor Hrvatskog planinarskog društva Cibalia. Bili smo na otvorenju i vidjeli što su to njihovi vrijedni članovi radili od studenoga prošle godine kada su od Grada Vinkovaca dobili ove derutne prostorije.

A danas su to sve samo ne derutne prostorije.

„Naše društvo pokazalo je koliko je aktivno i s obzirom na povećanje broja članova trebao nam je prostor. Stalno radimo na edukacijama, druženjima i upoznavanjima jer je važno da se znamo međusobno i vidimo „kako tko diše””, priča nam predsjednik HPD-a Cibalia Igor Nađ ponosno na dočekujući ispred tek otvorenih prostorija.

Njihovo društvo, kaže, broji 211 članova i krajnje je vrijeme bilo da „odsele” u neko prikladno mjesto u koje će svi stati. Prostor je to koje im je poklonio Grad, veličine 55 kvadrata, bio je u izrazito lošem stanju, a u njemu nitko nije boravio od rata.

„Grad nam je donirao velik dio materijala, a svojim donacijama puno su nam pomogli i vinkovački gospodarstvenici. Mi smo dali svoje ruke, svatko od članova je dao svoj doprinos. Koristit ćemo ga svakodnevno, pogotovo jer planiramo edukacije članstva, upoznavanje s radom novih članova i simpatizera kako bi ih privukli još u naše društvo”, govori Nađ.

Na svemu što rade, ali i za buduće aktivnosti kojih će sada biti još više, čestitao im je i gradonačelnik Ivan Bosančić.

„U srcu ravnice mi kod planinara! Prekrasno društvo, prekrasna udruga koja iznimno dobro djeluje. Dobili su prostor koji su samostalno uredili i na tome im hvala. I sami sad možemo vidjeti koliko je sve lijepo, ostao je još vanjski prostor za urediti, a vjerujem da ćemo to uspjeti do sljedeće godine. Mi ćemo im pomoći, biti uz njih i dati im poticaj da budu još bolji i kvalitetniji”, rekao je gradonačelnik ne zaboravivši istaknuti činjenicu kako je HPD Cibalia jedno od rijetkih planinarskih društava koje u ravnici ovako dobro djeluje.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno