12 C
Vinkovci
Utorak, 30. travnja 2024.

GMV: Poziv studentima za rad na arheološkim istraživanjima

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Arheolozi Gradskog muzeja Vinkovci, koji na terenu provode veliki dio godine, praktički kad god im to vrijeme dopušta, pripremaju se za još jednu arheološku sezonu.

Dok njihov izlazak na teren čeka 169 investitora koji su ih pozvali na lokacije na kojima planiraju gradnju, iz Muzeja upućen je poziv studentima zainteresiranima za rad na arheološkim istraživanjima uz naknadu od 5,31 EUR po satu.



Kao i sve njihove objave na Facebook stranici Potpuno neslužbena stranica Gradskog muzeja Vinkovci, i ovaj je poziv zanimljiv i živopisan.

“Kao što bi doktori bez sestara samo bespomoćno stajali nad otvorenim trupom s ispruženom rukom u koju nikako da čarolijom sleti retraktor ili hemostat, tako bi i arheolozi bespomoćno stajali nad praznim kolicima u koja nikako da čarolijom uleti lopata zemlje iz koje bi izdvojili kakav ćup ili sličan arefakat. Ako želite biti zaslužni za čaroliju ubacivanja zemlje u kolica i brojne druge poslove kojima ćete arheolozima olakšati posao i život, dobro se zabaviti, malo smrznuti i zaraditi 5,31 EUR (40 pokojnih KN) po satu sve što trebate je imati studentska prava, valjan ugovor i javiti se na tajnistvo@muzejvk.hr ili boris@muzejvk.hr ili osobno u muzej. Javite se i pomozite nam da kolica budu puna zemlje, ne leda!”, poručuju iz Muzeja.

Foto: Gradski muzej Vinkovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno