23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar obilježava 130. godišnjicu osnutka

Više od autora

- vl promo-

Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar obilježit će 130. godišnjicu osnutka danas i sutra, a pripremljen je program proslave za oba dana. Predsjednik DVD-a Ivo Milić najavio je nadolazeći događaj te detaljno opisao tijek programa.

Sve kreće danas u 16 sati Pokaznom vježbom DVD-a Nuštar na zgradi Općine i Trgu dr. Franje Tuđmana. „Pokazat ćemo što mi možemo, stoga će biti požar u zgradi Općine, spašavanje ljudi iz zadimljenog prostora, a na Trgu tehnička intervencija, sudar i spašavanje osoba iz vozila“, objasnio je Milić. Nakon toga će u sali Doma biti predstavljana monografija u 19 sati, koja je izdana povodom 130 godina DVD-a, a na kojoj će biti sami autori i recenzenti.

Sljedeći dan će gosti biti dočekani u 9 sati u Vatrogasnom domu, a u 10 će krenuti svečani mimohod sudionika kroz glavnu ulicu do groblja pa sve do crkve uz limenu glazbu iz Valpova, HSKPD „Seljačka sloga“ iz Nuštra i mažoretkinje. Sveta misa u crkvi Duha Svetoga u Nuštru bit će u 11 sati, nakon koje će gostujuća društva i sudionici poći na svečanu sjednicu u salu DVD-a s početkom u 12:30. „Sjednica neće trajati dugo, a govorit ćemo o radu Vatrogasnog društva te podijeliti par zahvalnica i spomenica“, istaknuo je dodavši kako će zahvalnice biti dodijeljene dvojici članova za 50 godina sudjelovanja u Društvu, a to su Ivan Čeple i predsjednik Društva, Ivo Milić. Kaže kako trenutno u DVD-u Nuštar imaju oko 190 članova, od djece u dobi od 6 do 12 godina, mladeži i operativnih članova. Ističe i kako imaju oko 30 članova u svakom trenutku te 40 izvršnih, a ostali članovi su pomažući i podupirući.

Dobrovoljno Vatrogasno društvo Nuštar osnovali su njihovi stari, davne 1893. godine, na čelu s tadašnjim predsjednikom Florijanom Činčekom, a Milić je ponosan na tako dugu obljetnicu. „Mi smo sretnici jer živimo u mjestu koje je rano prepoznalo vatrogastvo“, zaključio je.

FOTO: DVD Nuštar

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno