12 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Održana likovna radionica “Mama i ja u gradu” povodom Majčinog dana

Više od autora

- vl promo-

Povodom nadolazećeg Majčinog dana, Društvo Hrvatska žena Vinkovci je u lapidariju Gradskog muzeja održala likovnu radionicu na temu „Mama i ja u gradu”. Radionica dolazi u okviru projekta „Umjetnošću do socijalne osjetljivosti digitalnom okruženju”, koju sufinancira Grad Vinkovci.

Autorica: Sandra Turić

Društvo Hrvatska žena Vinkovci od 1994. obilježava Majčin dan, a to smo ranije radile na način da subotu prije toga dana imamo predavanje i izložbu na temu koju smo svake godine mijenjali, a u nedjelju smo pred crkvama prodavali ruže. To će biti i ove godine, na rasporedu sljedeće subote, profesorica Marija Burić će održati predavanje o gospođi Mariji Kumičić, koja je daleke 1921. godine osnovala Hrvatsku ženu. Tada je postajalo prvo Vinkovačko opće društvo, koje je 14 godina kasnije preuzelo današnji naziv. Mi smo slijednici toga, a povodom 160. godine rođenja Marije Kumičić, progovorit ćemo o njoj, njezinoj želji, kao i obrazovanju i školovanju žena”, izjavila je Ljubica Potočić, predsjednica Društva Hrvatska žena.

Sandra Turić, voditeljica radionice, istaknula je kako su tijekom radionice bile kiparica i slikarica Ana Čolaković te ilustratorica Diana Mataković. Uprave su i one napravile radove na temu majke, a svoje su izvedbe donirale. Voditeljica radionice je dizajnirala čestitke povodom Majčinog dana, a brojna djeca bojala su iste kako bi ih svojim majkama poklonili na njihov dan.

Ana Čolaković i Diana Mataković u društvu voditeljice Sandre Turić

Organizirali smo likovnu radionicu kako bi napravili promidžbu Hrvatske žene, budući da Društvo ima stan u Zagrebu za roditelje koji imaju oboljelu djecu od malignih bolesti. Kako bi promovirali društvo, pozvali smo mlade umjetnice da se odazovu, te svojim radom koji će donirati, pomognu uređenju toga stana u Zagrebu”, zaključila je Turić.

Autorica: Diana Mataković
Autorica: Ana Čolaković

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno