23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Tijekom vikenda zabilježeno 11 prometnih nesreća

Više od autora

- vl promo-

Tijekom vikenda, dogodilo se 11 prometnih nesreća, 4 s ozlijeđenim osobama i 7 s materijalnom štetom u Trpinji, na autocesti A3, Starim Jankovcima, Vinkovcima, Iloku, Vukovaru i na graničnom prijelazu Bajakovo, javljaju iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

U subotu, 6. svibnja oko 00,55 sati u Vinkovcima, 23-godišnji vozač osobnog automobila u zavoju gubi nadzor nad vozilom i slijeće s kolnika. Pri udaru vozila u objekte pored ceste dvije 18-godišnje putnice zadobile su lake tjelesne ozljede.

Također u subotu, oko 2,55 sati u Vukovaru, 19-godišnji vozač osobnog automobila pod utjecajem alkohola 1,27 g/kg na raskrižju ulica slijeće s ceste i udara u objekt pored ceste pri čemu je 33-godišnja putnica zadobila lake tjelesne ozljede.

Potom oko 13,30 sati, također u subotu, u Posavskim Podgajcima, 62-godišnji vozač osobnog automobila izlaskom iz zavoja gubi nadzor nad vozilom i slijeće s ceste pri čemu je zadobio lake tjelesne ozljede.

Oko 16,55 sati u subotu, u Vukovaru, 69-godišnji vozač osobnog automobila nepropisno skreće ulijevo uslijed čega je došlo do udara u lijevu bočnu stranu prednjim dijelom osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljala 23-godišnja vozačica. 23- godišnja vozačica i putnice u njenom vozilu starosti 15 i 16 godina zadobile su lake tjelesne ozljede.

Policijski službenici su zatekli 16 vozača s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi. Najveća koncentracija 2,22 g/kg zabilježena je kod 29-godišnjeg vozača mopeda u Vukovaru i 29-godišnjeg vozača osobnog automobila u Boboti. Smještanje u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva određeno je za osam vozača.

Stacionarne kamere zabilježile su 29 prekršaja nedopuštene brzine kretanja vozila.

Policija će i nadalje provoditi nadzor sudionika u prometu na cestama, prvenstveno na „4 ubojice u prometu“ zbog upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa i dječjih sjedalica, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela.

I ovim putem preporučujemo zbog vremenskih uvjeta da vozači prilagode brzinu kretanja vozila stanju kolnika (mokar i klizav) i gustoći prometa (ranjive skupine na cesti biciklisti, osobna prijevozna sredstva, pješaci, djeca i starije osobe).

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno