24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Policija najavljuje pojačani nadzor vozila u danima Martinja, ali i do kraja godine

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Od 10. do 12. studenog 2023. godine, povodom narodnog običaja krštenja mošta („Martinja“) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, Ministarstvo unutarnjih poslova svoje aktivnosti dodatno će usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola.

Nadzor vozača obavljat će se na lokacijama na kojima je evidentiran veći broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća zbog vožnje pod utjecajem alkohola, tako da će se uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, koji će se u vrijeme provođenja akcija češće mijenjati.

Ususret predstojećim božićnim i novogodišnjim blagdanima, ističu u PU vukovarsko-srijemske, policijski službenici nastavit će s pojačanim nadzorom sudionika u prometu tijekom studenog i prosinca odnosno do kraja godine.

Kao i za Martinje primarno će aktivnosti biti usmjerene na vožnju s nedopuštenom prisutnošću alkohola u organizmu te druga teška kršenja prometnih propisa.

Pritom će se obavezno obuhvatiti i prekršaji nedopuštene brzine kretanja, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog prevoženja djece u dječjim sjedalicama i nepropisne uporabe mobitela, odnosno sva nedopuštena ponašanja u prometu koja neposredno dovode do nastanka prometne nesreće.

Ne zaboravite da za upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola niti jedan razlog nije opravdan. Vožnjom pod utjecajem alkohola ne dovodite u opasnost samo sebe, već i ostale sudionike u prometu“, poručuju iz policije uz  savjete vozačima u slučaju konzumiranja alkoholnih pića:

– ostavite automobil parkiran na propisan način i pješačite – koristit će vam, a nećete nikoga dovesti u životnu opasnost,
– koristite javni prijevoz,
– koristite usluge taxi prijevoza,
– ako ste u društvu, unaprijed se dogovorite tko će ostati trijezan i voziti natrag,
– zamolite nekog trijeznog da vas odveze,
– ne sjedajte za upravljač najmanje 24 sata nakon ispijanja veće količine alkoholnih pića,
– u noćima povećanog rizika (vikend) vozite sporije i opreznije.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno