12 C
Vinkovci
Petak, 20. rujna 2024.

Osvajači medalja i prvaci Hrvatske kao primjer svojim kolegama

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Trenutno se nijedan judo klub u Hrvatskoj ne može pohvaliti da ima više medalja i prvaka Hrvatske u judu za mlađe kategorije kao Judo klub Vinkovci koji je na nedavno održanom prvenstvu održanom u Dubrovniku osvojio ukupno 5 medalja, a ukupno u 2024. 9 medalja.

Kako bi osvajače medalja nagradili za uložen trud i odricanje, uprava vinkovačkog judo kluba večeras je organizirala prigodno druženje sa svojim članovima na kojem su uručene nagrade osvajačima medalja s proteklih prvenstava Hrvatske.

Podsjetimo se Stiv Tomić i Eva Brdar postali su juniorski prvaci Hrvatske iako su još uvijek kadeti, Lucija Lovrić Jovanović osvojila je zlato u kategoriji do 40 kg, Ante Banovac je na prvenstvu došao do brončane medalje, dok se broncom u svojoj kategoriji okitio i Mario Tomić.

„Moram reći kako sam ponosan na Judo klub Vinkovci svih ovih 52 godine koliko već postoji, a posebno sada kada doživljamo da naši najmlađi natjecatelji, a srećom imamo ih velikih broj, ostvaruju ovakve rezultate i postaju prvaci Hrvatske. To je nešto što moramo pohvaliti i čestitati im i poželjeti još puno uspjeha”, izjavio je uoči dodjele nagrada predsjednik Judo kluba Vinkovci Mladen Karlić i istaknuo kako su osvajači medalja svima drugim uzor kako bi se razvili kao pravi sportaši, a onda i ostvarili u drugim životnim poljima.

Mladi judaši vinkovačkog kluba imaju mogućnost treniranja s prvacima Hrvatske, osvajačima medalja i u konačnici pravim pobjednicima. To je svima njima poticaj za daljnje treniranje i napredak kako bi „sutra” bili što bolji.

Stiv Tomić baš kao i Eva Brdar osvojio je zlatnu medalju u juniorskoj kategoriji, a dodaje kako je jako zadovoljan i sretan ostvarenim. „Očekivao sam zlatnu medalju jer sam vjerovao u sebe i svoje mogućnosti”, poručuje Stiv kojeg krajem lipnja očekuje europsko prvenstvo u bugarskoj Sofiji. Svjestan je jake konkurencije u Bugarskoj gdje će se za najviša postolja boriti 100 judaša iz cijele Europe, a Stiv kaže kako bi bio zadovoljan s jednom do dvije pobjede.

Lucija Lovrić Jovanović trenira judo 5 godina i na dosadašnjim prvenstvima nikad nije otišla tako daleko kao na ovogodišnjem. „Nisam očekivala ovako dobar rezultat. Inače sam na prethodnim prvenstvima završavala kao treća, peta ili sedma, a sad mi se ispunio san i postala sam prvakinja Hrvatske. Osjećaj je pomalo čudan jer nikad u životu nisam osvojila prvo mjesto na državnom prvenstvu”, iskreno će Lucija.

Prvo državno prvenstvo uopće bilo je uspješno i za Antu Banovca koji se judom bavi sedam godina. „Osvojio sam treće mjesto u kategoriji do 38 kg. Trudit ću se još više, ovo mi je veliki poticaj da radim i treniram još jače i u Vinkovce donesem još puno medalje”, riječi su Ante Gotovca.

Ovo druženje poslužilo je i za podizanje morala kod svih natjecatelja ovog kluba kako bi ih potakli da i oni krenu stopama svojih kolega.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno