Nakon već održanih edukacija za senzorne analitičare na prethodnim kulenijadama, u sklopu 21. Otočke kulenijade danas je održana nova edukacija u Poduzetničkom inkubatoru Otok.
Ciljevi su ove edukacije pružiti polaznicima specifična znanja o osnovama tehnologija proizvodnje tradicionalnih mesnih proizvoda, greškama u proizvodnji, osnovama fiziologije osjetila i razvoju osjeta, upotrebi testova i uvjeta u senzorskoj analizi.
Pored toga, cilj je radionice osposobiti polaznike za predlaganje rješenja za razvoj, kontrolu i poboljšanje proizvoda uvažavajući tehnološke smjernice i senzorske karakteristike proizvoda. Edukaciju je vodio izv. prof. dr. sc. Ivica Kos s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a edukaciju u Otoku prošlo je 8 polaznika.
Podsjetimo, 8. i 9. lipnja održava se 21. Otočka kulenijada, a ova je edukacija jedan korak u nastojanju da Otočka kulenijada i dalje bude prava adresa za najbolje proizvođače najpoznatije slavonske delicije.