18 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Josip Salopek: Naš rad i rezultati prepoznatljivi su u cijeloj Hrvatskoj

Više od autora

- vl promo-

RK Ivan Mikanovci u kategoriji do 15 godina osvojio je odlično treće mjesto na Državnoj završnici. Klub koji nema adekvatnu dvoranu za treniranje već godinama ostvaruje odlične rezultate i pokazuje pravi način kako se treba raditi s djecom.

„Djeca su redovito na treninzima, rade vrlo ozbiljno, a njihov trener pozvan je u kamp reprezentacije da radi treninge kadetske. Ove godine smo s generacijom U-15 treći na završnici, osim njih još su dvije generacije na završnici. Nastavljamo raditi s mlađim uzrastima, priključujemo još djece, snalazimo se za resurse i logistiku. Pomažemo trenerima koliko možemo, a došli smo do rezultata koji su prepoznatljivi u cijeloj Hrvatskoj”, rekao je za Novosti Josip Salopek, tajnik u RK Ivan Mikanovci.

FOTO: RK Ivan Mikanovci

Ova generacija u skupini je lako svladala RK Varaždin (26:18), RK Zadar (28:18) i RK Ivanić Grad (26:18), a jedini je poraz zabilježen od RK Umaga (20:22). U četvrtfinalu dečki su bili bolji od RK Maksimir Pastela s 22:20, a u polufinalu upisan je tijesan poraz od HRK Sesvete rezultatom 19:18. U borbi za brončanu medalju RK Ivan slavio je protiv RK Dugupolje s 22:21. Ivano Orlović proglašen je najboljim igračem turnira, najbolji vratar bio je Fran Lovrić, dok je najbolje desno krilo Hrvoje Sadlek.

„Ovoj generaciji odaziv na treninzima je preko 90%, opravdan razlog je samo bolest ili nešto drugo što bi spriječilo djecu da dođu na trening. Djeca nam dolazi iz Starih i Novih Mikanovaca, ali i okolnih sela kao što su Vođinaci, Semeljaci, Kešinci, Piškorevci, Strizivojna i Vrpolje, a imamo igrače i iz Đakova”, kazao je Salopek.

Uspjeh mikanovačkih rukometaša još je nevjerojatniji ako se u obzir uzme podatak da djeca imaju u najmanju ruku neadekvatne uvjete za treninge. Vodstvo kluba snalazi se na sve moguće načine, organiziraju se treninzi u okolnim mjestima, a kada kiša ne pada trenira se na vanjskom betonskom igralištu.

„Naš načelnik počeo je raditi na projektu dvorane, a definitivno smo ju svojim radom zaslužili. Općina nema sredstva sama napraviti novu dvoranu, a očekujemo pomoć ponekih sponzora koji će prepoznati naš rad s djecom i našu brigu o njima”, zaključio je klupski tajnik Josip Salopek.

FOTO: RK Ivan Mikanovci

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno