18 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

U novom Sportskom centru Aurelije održan završni trening univerzalne škole sporta

Više od autora

- vl promo-

Jučer je održan završni trening mališana i pripadnika univerzalne škole sporta kojeg je uspješno proveo MNK Aurelia Futsal. Druženje je održano u novom Sportskom centru Aurelije koji se nalazi u blizini vinkovačke zaobilaznice u Teninoj ulici, a brojna djeca tijekom trajanja projekta napravila su opipljiv napredak.

„Održali smo ogledni sat gdje smo imali druženje s djecom i roditeljima, a upravo smo s ovim završili sezonu. Od jeseni će pripadnici škole sporta otići u stariji uzrast, a želimo se pohvaliti kako naša Akademija ima preko 230 djece u deset kategorija”, ponosno je izjavio Josip Džakula, trener u Aurelia Futal Akademiji.

Osim univerzalne škole sporta koju je pohađalo 40-ak djece uzrasta od četiri do šest godina, oko 20 najmlađih pripadnika između dvije i pol i tri i pol godine također je sudjelovalo u projektu gdje su stekli osnovna znanja.

„Pripremili smo im poligone s različitim vježbama gdje su roditelji vidjeli što su djeca radila i usavršila, a riječ je o osnovnim tehnikama gimnastike, trčanja, skakanja i svega onoga što im je bitno u razvijanju motorike. Nakon toga djeca se mogu opredijeliti za bilo koji sport, ovo im je svakako dobra baza”, istaknuo je Džakula.

Od jeseni će polaznici Akademije novog prvoligaša trenirati na terenima s univerzalnom umjetnom travom, a cijeli centar je zamišljen kao trening kamp za razvoj budućih talenata koji će osvijetlili obraz Aurelije. Također, prostor je uređen vrhunskim svlačionicama, kafićem, a još malo će biti moguć i najam terena. Polaznici škole sporta uskoro se mogu upisati u klupsku kategoriju malaca, a radi se o skupini čija je igra sve više bazirana s loptom.

„Pozivamo sve roditelje da tijekom nadolazeće jeseni upišu svoju djecu kako bi usvojili tehnike koje će im pomoći u razvoju sposobnosti za bavljenje bilo kojim sportom”, zaključio je Josip Džakula.

Ovosezonski hvalevrijedan projekt priveo se svom kraju, a ono najbitnije je da se djeca od najranije dobi bave sportom i da uživaju u međusobnom druženju i izrazito dobroj zabavi. Nadamo se kako će buduća izdanja okupiti još više djece i da će se ovo pretvoriti u jednu lijepu tradiciju s naglaskom na razvoju motoričkih sposobnosti onih najmanjih.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno