14 C
Vinkovci
Subota, 28. rujna 2024.

Policija upozorava: Građani, obratite više pozornosti na zaštitu svoje imovine!

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Policijska uprava vukovarsko-srijemska izvijestila je o dvije krađe te upozorila građane da obrate više pozornosti na zaštitu svoje imovine.

Tijekom noći 20./21. lipnja, na odmorištu autoceste A3 Zagreb-Lipovac, iz parkiranog kamperskog vozila je otuđena torbica 68-godišnje državljanke Njemačke u kojoj se nalazio novac, bankovne kartice, mobitel i osobni dokumenti. Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća eura.

U popodnevnim satima 21. lipnja, iz nezaključanog ormarića u prostoru bazena u Vukovaru, 17-godišnjaku su otuđene tenisice, čime je pričinjena materijalna šteta u iznosu od oko 100 eura.

Policija traga za počiniteljima protiv kojih će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti kaznenu prijavu za kazneno djelo Krađa.

Dolaskom ljetnih mjeseci, počinitelji provalnih krađa i krađa iskorištavaju odsutnost građana iz njihovih domova zbog odlazaka na godišnji odmor, kao i nesmotrenost vlasnika koji svoje osobne stvari ostavljaju bez nadzora u kafićima, pred trgovinama, na igralištima, bazenima, u nezaključanim vozilima te na drugim javnim mjestima“, upozoravaju iz policije i sugeriraju građanima na što treba obratiti pozornost kada je riječ o zaštiti imovine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno