23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Srce policajke Mare spasilo je jedan život

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Srce Mare Koroljević, policajke iz Otoka koja je prošlog tjedna smrtno stradala u prometnoj nesreći na autocesti A3, nekome je spasilo život. Znajući da bi i ona tako htjela, njezina obitelj donirala je srce bolesnoj osobi koja se, kažu liječnici, zasad dobro oporavlja. „Nadamo se da će i njezini drugi organi spasiti još života“, rekao je njezin brat Mato.

Njezino veliko srce nekome je omogućilo novi život i baš kako je to bilo na ovozemaljskom svijetu, dobrota kojom je zračila nastavlja se širiti i nakon odlaska u vječnost. A ona? Bila bi presretna. Nasmijana i ushićena, kako su ju naviknuli gledati svi koji su ju poznavali.

„Znate kakva je moja Mara bila? Najviše od svega srčana, sve je radila s ljubavlju. Zato smo majka i ja presretni što je njezino srce nekome sad spasilo život“, za 24 sata rekao je Marin brat, Mato Koroljević. Nije joj uvijek bilo lako, prolazila je, kaže Mato, kroz neke teške životne trenutke, ali njezin duh nikada nije klonuo. Ona je bila ta koja je tješila i uveseljavala druge.

„Kad nam je prošle godine nevrijeme odnijelo krov s kuće, njeni su se iz policije začas organizirali i došli nam pomoći pokriti kuću. Svi su nam mladi policajci došli pomagati, a stariji su ostali na poslu. Eto, takva je Marija, kako smo ju zvali, bila, svi su ju voljeli“, govori Mato.

Obitelj je pristala donirati i druge njezine organe, sa željom da pomogne onima kojima je pomoć potrebna.

37-godišnja Mara je cijeli radni vijek provela u policiji. Zadnjih deset godina radila je na graničnom prijelazu Bajakovo, u čijoj je blizini i izgubila život. Naime, tog kobnog 1. kolovoza, u 15.45 sati na autocesti A3 u smjeru Bajakova, 57-godišnji pješak odlučio je prijeći s jednog kraja autoceste na drugi, iako je na kolniku zabranjeno kretanje pješaka. Tad je na njega službenim motociklom naletjela policijska službenica, imala je upaljene rotirke i nosila je kacigu, opisala je policija. Stradalu policajku prvo su prevezli u Opću županijsku bolnicu Vinkovci, a potom u KBC Osijek. Liječnici je, na žalost, nisu uspjeli spasiti, kao ni pješaka koji je poginuo na licu mjesta.

„Kad smo nekad nas dvoje razgovarali kako bi svoj život htjela skončati, kad joj za to dođe vrijeme, opisala je baš ovakav svoj kraj. Na motoru. Bila je puna života i nije željela kraj dočekati nemoćna. Nije kriva za nesreću, imala je upaljenu rotaciju, pješak joj je iznenada izletio pred motor, na centimetar, nije ga mogla vidjeti nikako“, neutješan je brat Mato.

A neutješni su i u Moto klubu Vinkovci čija je bila počasna članica.

„Maro naša, čuvaj nas i prati s nebeskih cesta kao što si nas čuvala i pratila u našem defileu. Uvijek ćeš biti u našim mislima i srcima“, dirljivom objavom oprostili su se od nje naši bajkeri koji su prvi potvrdili kako „Marino srce ne prestaje kucati“ te da je transplatacijski tim u KBC-u Osijek eksplantirao srce te se potom vojnim helikopterom vratio u KB Dubravu.

Draga Maro, hvala ti za dobrotu. Počivaj u miru.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno