23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Vinkovčanin s 2,83 promila sletio u kanal

Više od autora

- vl promo-

U protekla 24 sata, 15./16. kolovoza, na području PU vukovarsko-srijemske su zabilježene četiri prometne nesreće. U dvije prometne nesreće, u Vinkovcima i Banovcima, lakše su ozlijeđene tri osobe, dok je u dvije prometne nesreće, u Vinkovcima i na graničnom prijelazu Bajakovo, nastupila materijalna šteta.

Jučer, 15. kolovoza oko 14,30 sati u prometnoj nesreći u Vinkovcima, lakše je ozlijeđen 45-godišnjak iz Vinkovaca, koji je upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,83 g/kg sletio u cestovni kanal. Liječnička pomoć pružena mu je u OŽB Vinkovci, gdje je zadržan na liječenju. Protiv vozača slijedi odgovarajuća prekršajna prijava.

Tri su vozača, koja su zatečena u prometu pod utjecajem alkohola, smještena u posebne prostorije do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Prvi vozač, 29-godišnji državljanin Sjeverne Makedonije, u 23 sata 14. kolovoza izazvao je prometnu nesreću s materijalnom štetom na autocesti A-3, upravljajući neprilagođenom brzinom osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima „B“ kategorije i pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,72 g/kg. Po otriježnjenju, doveden je na Općinski sud u Vinkovcima, gdje je u žurnom prekršajnom postupku proglašen krivim te mu je naplaćena novčana kazna u iznosu od 1880 eura.

U drugom slučaju, u 0,30 sati 15. kolovoza u Borovu u upravljanju vozilom pod utjecajem alkohola u organizmu u iznosu od 1,78 g/kg, zatečen je 41-godišnjak iz Vukovara, iako mu je rješenjem ukinuta i oduzeta vozačka dozvola zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova. Nakon otriježnjenja, doveden je na Općinski sud u Vukovaru radi provođenja žurnog prekršajnog postupka.

Istog dana u 23,40 sati, u Novim Jankovcima, policijski službenici su zatekli 41-godišnjaka iz tog mjesta u upravljanju osobnim automobilom pod utjecajem alkohola u organizmu od 2,49 g/kg te ga smjestili u posebne prostorije policije do otriježnjenja. Protiv vozača će biti podnesena prekršajna prijava redovnim putem.

„Upozoravamo da upravljanje vozilima pod utjecajem alkohola pridonosi češćem izazivanju prometnih nesreća, posebice nesreće sa stradalim osobama i velikom materijalnom štetom. Posebno ističemo da za mlade vozače vrijedi apsolutna zabrana upravljanja vozilima nakon konzumacije alkoholnih pića. Svim vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilom u prometu na cesti, već da koriste usluge javnog prijevoza ili taksi službe, da zamole prijatelja ili člana obitelji koji posjeduje valjanu vozačku dozvolu i koji nije konzumirao alkoholna pića da upravlja vozilom ili da vozilo ostave parkirano na parkiralištu i pješice se upute kući”, zaključuju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno