23 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Svečano otvoren 26. Memorijalni turnir Mravunac-Fegeli, sutra finalni dan

Više od autora

- vl promo-

Svečano je otvoren 26. Memorijalni nogometni turnir Mravunac-Fegeli, a čiji je domaćin vinkovačka Cibalia. Ove godine sudjeluju šest klubova, dok će finale biti odigrano sutra.

Momčad Cibalije jutros je odigrala svoju prvu utakmicu protiv jakog protivnika Hajduka koju nam je prokomentirao trener kadeta Frane Vitaić. „Utakmica je bila kvalitetna, a protivnik je zasluženo na pobijedio. Očekivali smo, s obzirom na to da je to jedna od najjačih ekipa”, rekao je dodavši kako je zadovoljan s dečkima, odnosom i disciplinom u igri. „Pokazali smo da se možemo nositi s jačim protivnicima. Iako nas rezultat nije poljubio, bili smo u igri do zadnjih minuta. Ali kažem, protivnik je zasluženo pobijedio s obzirom na prikazanu igru i više prigoda od nas”, kazao je trener.

Sutrašnji raspored, pojašnjava, ovisi o plasmanu. “Teško možemo biti prvi. Drugi, da budemo u grupi, igramo za treće, četvrto, mjesto, što je bolje nego za peto, šesto. Tako da, idemo utakmicu po utakmicu, nek dečki napreduju, vide da mogu i budu hrabri pa što dragi Bog da”, njegove su ohrabrujuće riječi.

Voditelj Škole nogometa HNK Cibalia Vinkovci Bruno Buhač složio se istaknuvši da kad se igra s Hajdukom, svi su zadovoljni i s minimalnim rezultatom. „Mogli smo možda i bolje proći, međutim, Hajduk je ipak kvalitetnija momčad i zaslužena je pobijedila. Ova druga utakmica Osijek i Marsonija je bila velika razlika. Osijek je pobijedio 3:0. Već se tu pokazuje koji je favorit. Prošle su godine Osijek i Hajduk bili u finalu. Vjerojatno će tu ponovno biti Osijek i Hajduk, a jedino Rijeka može pomrsiti račune”, rekao je.

U tijeku je utakmica s Belupom gdje se nadaju boljem rezultatu i pobjedi. „Nama je važno da igramo, ta djeca moraju stasati, jer imamo možda najmlađu momčad od svih šest ekipa. Dosta imamo tih 2010. godište pa jednostavno mislim da možemo biti zadovoljni s prikazanom igrom”, tvrdi.

Na organizaciju turnira i mlade dečke ponosan je i predsjednik Cibalije Damir Mustapić. „Mi smo kao klub ponosni na taj turnir koji se održava već 26. put. Ovo je jedan dobar početak pred juniorski i seniorski ozbiljan nogomet. Jako smo zadovoljni turnirom, odazivom ekipa svake godine i iako smo danas izgubili u sudačkoj nadoknadi, opet smo ponosni na dečke koji su pružili dobru utakmicu protiv nogometnog kluba Hajduk Split”, kazao je.

“Ipak, u svemu tome, najvažnije je da se dečki u mlađim uzrastima razvijaju kako bi imali igrače za prvu momčad, ali i uspiju dalje u životu”, poručuje Mustapić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno