19 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

U nedjelju 10. Pohod na Frušku goru kod Iloka

Više od autora

- vl promo-

Hrvatsko planinarsko društvo „Cibalia” Vinkovci organizira 10. Pohod na Frušku goru kod Iloka ove nedjelje.

U planu je hodanje od vidikovca Vukovo do vrha Liska (najvišeg vrha Vukovarsko-srijemske županije), odlazak do kontrolne točke HPO Skandala i povratak na Vidikovac Vukovo. Predsjednik društva Igor Nađ otkrio je plan i program manifestacije pa će tako iz Vinkovaca krenuti u 7 ujutro, a u 9 sati planiran je početak šetnje s vidikovca Vukovo.

Staza za hodanje je obiteljska, duga 10-ak kilometara, a ako netko želi više, vodiči ih mogu provesti dužom stazom. Na Fruškoj Gori očišćeno je i markirano preko 40 kilometara planinarskih putova pa će svaki sudionik moći odabrati stazu prema svojim mogućnostima. Planirani povratak je do 13 sati, naravno, ovisno o pauzama i kondiciji planinara.

Svakako će sve na izletu razveseliti pripremljeni ručak uz druženje i glazbu. Nađ kaže kako očekuju oko 150 sudionika, prijavljuju se gosti iz Požege, Virovitice i Našica, Slavonskog Broda, Orahovice, Vinkovaca i njihovi prijatelji, susjedi iz Bosne i Hercegovine.

S obzirom na to da se manifestacija održava od 2015. godine, problema pri organizaciju nemaju jer to čini jedna uhodana ekipa. „Pozivam sve Vinkovčane koji žele provesti dan u laganoj šetnji u prirodi da nam se pridruže”, rekao je Nađ. Očekuje se lijep i sunčan dan, što će dodatno uljepšati ovaj pohod na Frušku goru.

Ovo je samo jedan u nizu planiranih izleta Hrvatskog planinarskog društva, a prateći njihovu Facebook stranicu možete vidjeti što sve pripremaju. Recimo i kako je glavna glavna aktivnosti članova Društva planinarenje gorjima u Republici Hrvatskoj. Jednodnevni izleti se organiziraju gotovo svakoga vikenda, a višednevni bar jedanput mjesečno. Napominju kako se na izlete ide većinom unutar naše domovine, a ponekad odlaze i u inozemstvo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno