24 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Vukovar ugostio 15. ABC međunarodni boćarski petoboj

Više od autora

- vl promo-

U organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog sveza Vukovarsko-srijemske županije proteklog je vikenda održan 15. ABC međunarodni boćarski seniorski petoboj „A. Anzur – A. Laiger Bruno”.

Događaj je odigran na boćarskim terenima ŠRC Lijeva bara, a uz domaćina Hrvatsku, nastupile su još i gostujuće reprezentacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Slovenije te Srbije.

Naša izabrana vrsta predvođena izbornikom Vjekoslavom Matetićem i pomoćnikom Tomislavom Kolobarićem nastupila je u sastavu: Marin Ćubela, Pero Ćubela, Marino Milićević, Karlo Šaban, Luka Gašpar i Dean Ikić.

Odigrane su zanimljive utakmice u kojima su posjetitelji mogli itekako uživati. Naši predstavnici upisali su uvodnu pobjedu protiv Srbije s dominantnih 12:2, a kasnije su bili bolji od Crne Gore s 14:0 i Bosne i Hercegovine s 12:2. Jedini poraz zabilježen je od Slovenije rezultatom 6:8, a nakon svih odigranih kola saznali smo i konačni poredak. Slovenci su bili najbolji sa sve četiri pobjede, naši boćari završili su kao drugoplasirani s omjerom 3-1, Bosna i Hercegovina smjestila se u sredini poretka s dvije pobjede i dva poraza. Srbija je bila četvrta s omjerom 1-3, dok su posljednji, peti, bili Crnogorci koji su upisali sva četiri poraza.

Za najboljeg igrača petoboja proglašen je Tadej Premr iz Slovenije, voditelj natjecanja bio je Dino Blečić, a međunarodni sudac Oliver Nadenić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno