22 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. rujna 2024.

Izvedba suvremenog cirkusa “Žene iz sjene” u subotu u vinkovačkom kazalištu

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U subotu s početkom u 20 sati u Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci bit će održana izvedba „Žene iz sjene”, hibridni projekt zamišljen kao spoj elemenata kazališta sjena i suvremenog cirkusa nastao na temelju iskaza stvarnih žena, što mu daje elemente participativnosti.

Kako nam pojašnjava Ana Čolaković iz vinkovačke Udruge Skica, tematizira se pitanje nevidljivog i emocionalnog rada koji obuhvaća obavljanje svakodnevnih kućanskih poslova, kao i općenito brige i skrbi o bližnjima te o obrascima ponašanja koji se očekuju kod određenih zanimanja i poslova vezanih uz rad s ljudima.

„Ove dvije kategorije rada tradicionalno su izvršavale, ali i u suvremeno doba obavljaju, većinom žene te je on uglavnom ili u potpunosti neplaćen ili potplaćen čime se stvara percepcija o njegovoj manjoj vrijednosti ili prolazi ,,ispod radara“ kao potpuno nevažan. Cilj ove izvedbe jest osvijestiti i senzibilizirati javnost te potaknuti introspekciju kod gledatelja o poslovima i zadacima neophodnima za svakodnevno normalno funkcioniranje zajednice i društva općenito, a koji obično prolaze ispod radara”, ističe Čolaković.

Umjetnički i izvođački tim
Na sceni: Antonia Rončević i Dunja Čučman
Oblikovatelj svjetla: Amar Maksumić
Mentorice: Petra Bokić i Mia Anočić Valentić
Produkcija: bunike
Gdje: Kazalište Joza Ivakić, Vinkovci
Kada: 21.09.2024. u 20h
Partneri projekta: Udruga Skica (Vinkovci), Udruga Revolucija (Valpovo) i Inkluzivna kuća Zvono (Belišće)

Izvedba “Žene iz sjene” se provodi u sklopu turneje sufinancirane preko platforme Clubture i sredstvima Grada Vinkovaca.

Ulaz je besplatan.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno