12 C
Vinkovci
Utorak, 24. rujna 2024.

Danijel Meseljević u srijedu u Vinkovcima promovira album “12”

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U srijedu u 19 sati u prostoru Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci vinkovački virtuoz na tamburi, Danijel Meseljević, javnosti će predstaviti studijski album „12” s deset instrumentalnih i dvije pjevane obrade. Radi se o izrazito šarolikoj lepezi glazbenih brojeva za koje je Meseljević sam raspisao aranžmane.

Kako je sam autor rekao, album „12” plod je njegove ljubavi prema instrumentalnoj tamburaškoj glazbi koja je nekad bila neizostavan dio repertoara malih tamburaških sastava. Donosi nam tako na tamburi odsvirane svjetske izvedbe kao što su rumunjska “Hora dim Budesti”, “Slavonsko svadbeno kolo”, Boccherinijev “Minuet” ili “Fascination” iz Sinatrinog vremena kojeg je uz “New York, New York” na albumu otpjevao Filip Martinić.

Foto: Croatia Records

Od gostiju na albumu tu su Ivan Gazibara na kontrabasu i kontru, Darko Kujundžić svira berde, dok je Marko Bučar na nekoliko skladbi odsvirao dionice piana i klavijatura. Stjepan Đurković – Stipa na albumu je pomagao kao supervizor svirke i produkcije cijelog albuma. Mastering je radio Tihomir Ivanetić (Rockoko Studio).

Recenziju na promociji u srijedu vodit će Marko Sesar, inače dirigent i jedan od predavača na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Album je izdao Croatia Records pa u Vinkovce stiže i urednik Želimir Babogredac, također Vinkovčanin.

Podsjetit ćemo još kako je album u prodaji i možete ga nabaviti na svim prodajnim mjestima Croatia Records ili putem webshopa.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno