13 C
Vinkovci
Subota, 5. listopada 2024.

Svjetski dan učitelja – humani poziv koji morate voljeti

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Povodom Svjetskog dana učitelja zamjenik gradonačelnika Josip Romić u velikoj gradskoj vijećnici primio je učitelje i ravnatelje vinkovačkih osnovnih škola kako bi im se zahvalio na svemu što čine te im uručio prigodne poklone u znak pažnje.

„Oni ne samo da prenose znanje i vrijednosti, nego i potiču ljubav prema učenju kod naših učenika. Hvala im što oblikuju našu budućnost, a to su naša djeca. Vjerujem kako će s još više ljubavi raditi svoj posao jer djeca u njima vide svoje mentore, vođe i osobe koje ih pripremaju za budućnost”, rekao je prilikom prijema zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Predškolski odgoj je prva stepenica u odgojno obrazovnom procesu i radu, a Katica Krainović dio je toga već 45 godina.

„Svaki dan djecu učimo i potičemo na niz aktivnosti kako bi u svom životu postali samostalne osobe. Da se opet rodim, ponovno bih izabrala to zanimanje”, poručila je odgojiteljica Katica i dodala kako se vremena mijenjaju te da djeca i roditelji više nisu toliko „fleksibilni” kako je to bilo prije, a teta u vrtiću je bila pojam. Sad su djeca slobodnija i sve je suvremenije, kaže, dok se odgojitelji tijekom seminara i raznih aktivnosti cijeli život usavršavaju kako bi mogli popratiti taj trend.

Učiteljica razredne nastave u Osnovnoj školi Vladimira Nazora Vinkovci Ljubica Bikić rekla je kako je uloga učitelja jako bitna jer je učitelj nastavak obitelji i obiteljskog odgoja.

„To je poziv koji morate jako voljeti, morate voljeti i djecu, a izuzetno je humano i lijepo, a ako uz to imate podršku roditelja i okoline, onda stvarno nema ljepšeg posla nego što je to posao učitelja”, rekla je učiteljica Ljubica.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno