23 C
Vinkovci
Utorak, 8. listopada 2024.

Vrtićarci Edena u berbi jabuka učili o procesu prerade, jeli domaći čips i pili domaći sok

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na poziv Regionalnoga centra kompetentnosti u sklopu Poljoprivredno šumarske škole Vinkovci, djeca Katoličkog dječjeg vrtića “Eden” danas su bila u jednoj zanimljivoj berbi jabuka.

Mališane je dočekala nastavnica Ana Stipić koja im je ukratko predstavila što oni to rade sa svojim učenicima. Prezentirala im je voćnjak i istaknula kako je njegova veličina dva hektara. Na polovici voćnjaka, odnosno na jednom hektru, posađene su jabuke raznih vrsta, a najistaknutiji su zlatni delišes i granny smith. Na preostalom zemljištu posađeni su kupus i cvjetača te su djeca danas, osim berbe, imala priliku vidjeti i branje navedenoga povrća.

“Vidjeli smo kokoške i pijetla o kojima se brinu učenici, kao i mačku sa njenih sedam mačića. Ono što je djecu posebice dojmilo jesu radne mašine koje su danas također imali priliku uživo vidjeti. Neke od njih su: traktori, prikolice i ostali priključci. U Centru su nas počstili domaćim čipsom od jabuke i domaćim sokom koji je bio također od jabuka. Svako dijete nabralo je nekoliko jabuka u svoju torbu. Od tih jabuka, mame će napraviti ukusne štrudle i kolače te poneki domaći sok. Preostale, nabrane, jabuke, iskoristit ćemo u vrtiću, u sklopu planiranih aktivnosti tijekom Dana jabuka”, više o posjetu školi pojasnili su nam u Edenu.

Obogaćeni za jedno novo i lijepo iskustvo, prepuni divnih doživljaja, vratili su se u vrtić, u nadi kako će ovaj tip suradnje prerasti u tradiciju, na obostrano zadovoljstvo.

“Ovom prilikom, našim domaćinima, Regionalnom centru kompetentnosti i Poljoprivredno šumarskoj školi Vinkovci, zahvaljujemo se na pozivu, ljubaznosti, divnom gostoprimstvu te na mogućnostima za stjecanje novih, lijepih iskustava”, poručuju iz vrtića.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno