Mnoga djeca, ali i odrasli zaziru od variva koja ukoliko su spremljena na pravi način i od pravih namirnica mogu biti jako ukusna. Bitno je nepretjerivati s brojem namirnica, odnosno povrća ali i biti umjeren kod začinjavanja. I ovaj tjedan Cool chef Barbara pripremila je recept koji će sigurno mnogi od vas i sami pripremiti svojim ukučanima.
- 1dl ječma
- 1mali crveni luk
- 50 g mladog luka
- 2 kom mrkve
- 2 velika poriluka
- 0,5 litre vode
- začini: sol, papar, vegeta
Ječam namoćiti u vodi. Ostaviti barem 2 sata. Ocijediti isprati i skuhati u dosta vode. Kuhani ječam ocijediti. Ja sam ga kuhala oko 30 minuta.
Na malo ulja popržiti nasjeckani crveni luk i sitno narezanu slaninu. Dodati mrkvu narezanu na kockice. Poriluk dobro oprati i narezati na kolutiće. Dodati ga na mrkvu. Pržiti bez dodavanja vode jedno 10 minuta. Dodati vode i začine. Kuhati jedno 20-30 minuta i na kraju dodati kuhani ječam.
Servirati uz pečeno meso ili faširance ili kao samostalno jelo.