13 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

Mališani ponosno slave svoj dan

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Premda vremenski uvjeti nisu idealni u prvim danima proljeća, Dječji vrtić Vinkovci zrači pravom proljetnom atmosferom prepunom pjesme, smijeha, zaigranosti i učenja. Mjesec ožujak poseban je za sve kojima je vrtić dio života, a 21. ožujka Dječji vrtić Vinkovci obilježava svoj Dan ustanove.

Četvrtu godinu uzastopno vinkovački vrtići obilježavaju svoj dan prigodnim programom i zajedničkim druženjem, no zbog pandemije već drugu godinu zaredom primorani su proslaviti svoj dan na nešto drugačiji način. Umjesto mnoštva djece, roditelja, braće, sestara, baka, djedova i drugih dragih lica, odgajateljice su zajedno s djecom organizirale razne aktivnosti kojima će proslaviti današnji dan. Djeca su tu, u vrtiću, i to je ono najvažnije, a smijeh, znatiželja, igra i ljubav učinit će da i ove godine bude veselo i zabavno u Dječjim vrtićima Vinkovci.

„U naših sedam dječjih vrtića ima upisano 476 djece u 25 odgojnih skupina. Od najmlađe skupine, one jasličke od godinu dana, pa do najstarije skupine koja uskoro polazi u školu, sva djeca sudjeluju u posebnim programima zajedno sa svojim odgajateljicama. Nastoje da ovaj dan prođe u što veselijem i boljem raspoloženju”, rekla nam je ravnateljica Dječjeg vrtića Vinkovci Suzana Zidar koja ističe kako su djeca posebno radosna na današnji dan.

Uvjerili smo se i sami da je u Dječjem vrtiću Vladimir Nazor danas veselo, istraživački, kreativno, zapravo nekako posebno.

„Sretni smo i ponosni što smo vas mogli ugostiti na današnji dan. Naša skupina zove se Zvončići. To su djeca u četvrtoj i petoj godini života i po našim pedagoškim standardima to je srednja skupina. Danas ćemo prije svega slaviti uz pjesmu, ples i igru, ali imamo malo i učenja. Oslikat ćemo kolaž papirom dječji vrtić i radujemo se novom vrtiću kojeg priželjkujemo. Mi ćemo kao mali projektanti pridružiti se projektnom timu koji je izradio projekt za novi vrtić te ćemo mi danas isto to izraditi u našoj sobi samo na dječji način, dječjim okicama i ručicama”, poručila je veselo odgajateljica Dubravka Vukić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno