9 C
Vinkovci
Subota, 21. rujna 2024.

U tijeku uređenje problematične staze i ceste u Ulici Senjskih uskoka i središnjeg dijela groblja

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Nakon nekoliko zahtjeva od građana Mjesnog odbora Novo Selo na posljednjoj tribini, Grad Vinkovci je krenuo u rekonstrukciju staze u Ulici Senjskih uskoka koju je dosad bilo teško koristiti. Dio te ulice i staza u najmanju ruku čudnog je oblika, navodi gradonačelnik Ivan Bosančić, a rekonstrukcijom će biti vraćena u „normalu”.

„Bit će ravna, neće imati one svoje hupsere. Odmah ćemo riješiti oborinsku odvodnju i vodu, a s obzirom da će se u cesti raditi i novi vod kanalizacije, u drugoj fazi slijedi i obnova ceste kako bi ulica dobila normalan i pristojan izgled i bila jednostavnija i bolja za korištenje svim našim sugrađanima i stanovnicima Novog Sela”, dodao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Trenutna vrijednost radova u Ulici Senjskih uskoka je 260 tisuća kuna, no kada se bude radio novi sloj asfalta ona će biti znatno veća. Radno je i na vinkovačkom groblju gdje se uređuje pločnik ispred kapelice kao i staza od mrtvačnice do same kapelice čija je vrijedno 170 tisuća kuna.

„Želja nam je da u budućem vremenu cijeli dio centralnog groblja bude uređen na jednak način. Radimo ispred crkve i stazu do mrtvačnice kako bi bili jednaki svi opločnjaci. Idemo dalje s uređenjem groblja, prije godinu dana završili smo ogradu i nadam se kako ćemo vrlo brzo moći nastaviti i iza kapelice kako bi ovaj stari dio groblja dobio nove staze i samim time bio ljepši i uređeniji, a novi opločnjaci dat će druge obrise groblja”, izjavio je gradonačelnik Bosančić, a radovi na uređenju pločnika i staze trebali bi biti zgotovljeni u sljedećih mjesec dana.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno