16 C
Vinkovci
Nedjelja, 19. svibnja 2024.

Advent 2018: Ledeni Orion

Više od autora

- vl promo-


Jedan od najavljenih noviteta na ovogodišnjem Adventu u Vinkovcima svakako je Ledeni Orion. Riječ je o krovnom nazivu projekta koji na jednom mjestu okuplja sav popratni i zabavni sadržaj tijekom manifestacije.

Kako se ipak radi o jednom od najposjećenijih Advenata u Slavoniji, organizatori su ponovno zasukali rukave i bacili se na posao.

Ustaljeno je pravilo kako se četvrtkom svira duhovna glazba, petak je rezerviran za promoviranje lokalnih bendova, dok subotom vinkovačku pozornicu praše malo poznatija imena s domaće glazbene scene. U nastavku vam donosimo popis ovogodišnjih izvođača (za sada).Prvog dana Adventa zabavljat će nas grupa Sax, dok sutradan, prvog dana prosinca, u Vinkovce se nakon Vinkovačkog ljeta vraća mlada kantautorica Zsa Zsa. Na blagdan svetog Nikole, 6. prosinca, pred publiku će stati raspjevani zborovi, njih prati Orion Full band, 7. prosinca, a kao vrhunac drugog adventskog tjedna, 8. prosinca, zapjevat će Nola.

U četvrtak, 13. prosinca, vraćaju se zborovi, u petak nastupa Slavonica jazz band, a u subotu, jedan od najpoznatijih domaćih izvođača duhovne glazbe, Emanuel. Ledeni Orion treći tjedan nastavlja sa zborovima u četvrtak, s Veky u petak te sestrama Husar u subotu, 22. prosinca. Posljednju adventsku svijeću, upalit ćemo uz pjesmu Adrijane Baković.

U Novu godinu ulazimo koncertom Aklea Neona, 29. prosinca, dok će na samom dočeku zasvirati omiljeni TS Vranac.

Novo izdanje omiljene blagdanske manifestacije, ove godine započinje 30. studenog i traje sve do 6. siječnja sljedeće godine.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno