15 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Agro Klaster d.o.o.

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Vukovarsko-srijemska županija je zajedno s nekoliko općina prepoznala potrebu i pokrenula inicijativu za osnivanje tvrtke Agro Klaster d.o.o., s namjerom da se efikasnije i u što većem obujmu realiziraju već započeti ili budući razvojni projekti iz područja poljoprivrede i ruralnog razvoja. Prvenstveni cilj je intenziviranje primarne proizvodnje određenih poljoprivrednih kultura (osobito voća i povrća), viši stupanj prerade proizvedenih roba, povezivanje proizvođača radi zajedničkog nastupa na tržištima prodaje i nabave, potpora u izgradnji nužnih logističkih objekata i postrojenja te podizanje ukupne konkurentnosti poljoprivredno – prehrambenog sektora u našoj Županiji.

Planirani osnivački kapital Agro Klastera d.o.o. Iznosio bi 760.000,00 kuna. Čini ga 760 udjela od po 1.000,00 kuna, a uz Vukovarsko-srijemsku županiju osnivači tvrtke su općine Cerna, Vrbanja, Drenovci, Stari Jankovci i Lovas, Poljoprivredni fakultet Sveučilišta u Osijeku te Zadruga za proizvodnju voća i povrća ”Vinkovačka šparoga”.


Financiranje rashoda tvrtke u početnoj fazi bit će izvršeno iz uplaćenog temeljnog kapitala, a u kasnijim fazama, izvori financiranja bi bili iz participacije u projektima te u ostvarenim prihodima iz registriranih proizvodnih i uslužnih djelatnosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno