16 C
Vinkovci
Petak, 24. svibnja 2024.

Aktualne teme iz Županije

Više od autora

- vl promo-
Vinkovački List
Vinkovački List
info@novosti.hr

VINKOVCI – O radu Županije, govorio je Josip Dabro, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije.

Od 2016. godine naovamo Vukovarsko-srijemska županija bilježi pozitivnu stopu gospodarskog rasta. Smanjen je broj nezaposlenih, stopa zaposlenosti u realnom sektoru povećana je za 6,3%, rastu industrijska proizvodnja i izvoz, kao i plaće te ukupni prihodi za 1,8%. U protekloj je godini u proračunu osigurano 3,7 milijuna kuna kroz potpore i subvencije te je ugovoreno projekata u vrijednosti od 1.630.160.467,89 kuna. Županija se, također, okreće povlačenju bespovratnih sredstava iz EU fondova i resornih ministarstava te osiguravanju kvalitetne infrastrukturne i institucionalne pretpostavke za razvoj poduzetništva i poticanju poduzetničke inicijative i konkurentnosti kreiranjem programa potpora i subvencija.

Otvaranjem novih radnih mjesta s minimalnom prosječnom plaćom u Županiji smatraju rješenjem za negativnu statistiku iseljavanja mladih. Provedbom takve politike zagarantiranih stalnih radnih odnosa, mladi bi imali mogućnost razvijati osobne potencijale i riješiti životne i egzistencijalne probleme.

Po pitanju razvoja kontinentalnog turizma, Županija naglasak stavlja na autentičnost koja se temelji na lovnom turizmu, ribolovu i seoskom turizmu uz ponudu tradicionalnih slavonskih proizvoda. Nasuprot 2016. godini, konkretno povećanje noćenja u prethodnoj naraslo je za 36,23%. Tome u prilog ide i prestižna nagrada EDEN za destinaciju Vukovar-Vučedol-Ilok.


Županija aktivno podupire i rad udruga koje su bitan segment društvenog i socijalnog života na način da ih potakne da izađu iz okvira amaterizma i postanu korisnici sredstava države i Europske unije. Ključni segmenti su sljedeći: sport, vatrogasna zajednica, kulturno umjetnička društva, lovačke udruge i udruge šumoposjednika.

Kao servis koji služi građanima, Županija mora kontinuirano raditi na stvaranju što kvalitetnijih uvjeta za razvoj ovog kraja. Naposljetku, potiču se mladi da aktivno sudjeluju u kreiranju razvojne politike Županije, općina i gradova.

Više pročitajte u novom broju Vinkovačkog lista.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno